Petre Daea: Astăzi va fi semnat primul contract între Casa de Comerț Agroalimentar Unirea și producătorii agricoli

Petre Daea: Astăzi va fi semnat primul contract între Casa de Comerț Agroalimentar Unirea și producătorii agricoli
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2022

Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat că activitatea Casei de Comerț Agroalimentar Unirea va fi reluată sâmbătă, după trei ani de întrerupere, odată cu semnarea primului contract cu producătorii agricoli pentru 100 de tone de legume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Astăzi am satisfacția reluării unei activități care întâmplător a început în octombrie 2019 și iată că o repunem în planul acesta al împlinirii tot în octombrie, dar din nefericire, după 3 ani. E vorba de a pune în mișcare Casa de Comerț Agroalimentar Unirea. Astăzi, aici, se va semna primul contract între Casa de Comerț și producătorii agricoli, pentru a pune în mișcare 100 de tone de legume. Felicitări pentru această activitate pe care am avut-o de-a lungul vremii, dar felicitări pentru împlinirea acestui act excepțional pe care astăzi am ținut neapărat să-l botezăm în curtea Ministerului Agriculturii, aici unde interesul a izvorât și activitatea s-a desfășurat pentru a putea fi bine pentru producători agricoli”, a afirmat Petre Daea, sâmbătă la deschiderea oficială a târgului din curtea MADR cu ocazia „Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare.

Acesta a mai spus că, de-a lungul timpului, Casa de Comerț Unirea „s-a mutilat din punct de vedere juridic”, însă va porni din nou la drum cu mult efort și muncă.

„N-a fost ușor, extrem de greu, pentru că de-a lungul vremii s-a mutilat și din punct de vedere juridic această Casă de Comerț și a trebuit să lucrăm să o punem în spațiul juridic și, evident, să mobilăm structurile de comandă și de execuție în așa fel încât să pornească la drum. Avem aici conducerea societății, dar avem aici primul pas pe care trebuie să-l continuăm. Nu va fi ușor. De aceea trebuie multă muncă, multă, mult efort, dar în același timp foarte mult interes. Sunt sigur că în acest cuplaj al interesului național vom găsi soluțiile pentru a reduce importurile, pentru a putea furniza hrană țării, cultivând-ne terenul, îngrijind animalele. Și ați văzut pe acel panou în care sclipește munca celor care nu se văd, dar care se aud și se simt, se aud când nevoia apare și se simt atunci când e nevoie de hrană. Iar acei oameni minunați pe care îi prezentăm într-un mod cu totul și cu totul deosebit sunt cei care ne asigură hrana de zi cu zi. Vă salut pe toți și vă îndemn să rămânem în acest tipar al preocupării statale. Spun preocupării statale, pentru că cu hrana nu-i de jucat”, a conchis ministrul Daea. 

viewscnt
Afla mai multe despre
petre daea
casa de comert unirea