Producători și comercianți din domeniul agroalimentar vor trebui să raporteze stocurile la stat

Producători și comercianți din domeniul agroalimentar vor trebui să raporteze stocurile la stat
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2022

Producători, depozitari, procesatori și comercianți din domeniul agroalimentar vor fi obligați să raporteze la stat stocurile anumitor produse agricole și alimentare, conform unui proiect de OUG inițiat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Caracteristicile piețelor externe de interes pentru magazinele online din România, resursele umane în perioada post-pandemică, evoluția pieței forței de muncă în companiile implicate în comerțul electronic și multe alte teme vor fi prezentate la Conferința Profit.ro - DPD România Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză.

Evenimentul, programat pentru 27 mai, la hotelul Marriott Bucharest Grand Hotel, cu sprijinul DPD și al Asociației Române a Magazinelor Online, va fi transmis în direct la PROFIT NEWS  TV.

Detalii  AICI

Vor fi exceptate firmele cu o activitate mai restrânsă.

Cei care nu vor raporta riscă amenzi cuprinse între 500.000 lei și 1 milion de lei, conform proiectului.

FOTO Traian Băsescu a provocat un accident rutier în București CITEȘTE ȘI FOTO Traian Băsescu a provocat un accident rutier în București

„În vederea asigurării trasabilității produselor agricole și alimentare pe piață, operatorii din sectorul agricol și al industriei alimentare au obligația furnizării de date privind evidența stocurilor de produse agricole și alimentare, lunar, până la data de 15 ale lunii, pentru ultima zi din luna precedentă și ori de câte ori Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale apreciază că este necesar, pe platforma informatică pusă la dispoziție de către acesta”, este arătat în document.

Operatorii respectivi sunt considerați producătorii agricoli, depozitarii, procesatorii și comercianții care activează în prezent în domeniul agriculturii sau în cel alimentar, indiferent de regiunea țării în care își desfășoară activitatea. 

Măsura este propusă din rațiuni de securitate alimentară, având în vedere războiul dus de Rusia în Ucraina și efecte sale secundare în domeniul alimentar și în cel agricol. 

viewscnt
Afla mai multe despre
producători
stocuri