Producătorii de hrană din România ar putea primi 1 miliard de euro susținere financiară

Producătorii de hrană din România ar putea primi 1 miliard de euro susținere financiară
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2023

Producătorii și procesatorii de hrană din România ar putea primi 1 miliard de euro susținere financiară, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, precizând că „se lucrează la acest program”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile lucrează la un program de finanțare de peste un miliard de euro pentru susținerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

CONFIRMARE Guvernul limitează indemnizațiile de maternitate pentru persoanele cu activități independente sau fără venituri CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Guvernul limitează indemnizațiile de maternitate pentru persoanele cu activități independente sau fără venituri

"În prezent, lucrăm la un program de finanțare de peste un miliard euro vizând susținerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană - de la procesarea cărnii de porc, la cea de pui, dar și lactate, astfel încât producătorii români să poată beneficia de costuri de producție cât mai reduse", a spus Adrian Câciu.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței "Contextul economic și legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România", organizată de Carmistin și Asociația Fermierilor din România.

Ministrul Finanțelor a subliniat faptul că statul român va continua finanțarea sectorului suinelor prin programe consolidate, suplimentare celor din fonduri europene.De asemenea, acesta a anunțat că actualele măsuri guvernamentale vor fi completate de noi inițiative de finanțare, adaptate mai bine nevoilor pieței interne și a transmis participanților să nu rateze momentul pe care România îl are în prezent din perspectiva posibilităților de finanțare, care trebuie concretizate în piață și în evoluția acesteia, scrie Adevarul.

România a exportat în primele zece luni ale anului trecut carne și preparate din carne în sumă de 457,8 milioane euro, valoare în creștere cu 35,4% comparativ cu 2021, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, cele mai mari exporturi de carne s-au înregistrat în aprilie 2022, respectiv 50,9 milioane euro, iar cele mai mici în ianuarie (34,5 milioane euro).

În ceea ce privește importurile de carne și preparate din carne, acestea s-au majorat cu 31,9%, cifrându-se la 1,228 miliarde euro. Cele mai mari importuri s-au consemnat în septembrie (154 milioane euro) și cele mai mici în ianuarie (83 milioane euro)

viewscnt
Afla mai multe despre
hrana
romania
adrian câciu