Producătorii francezi de șampanie se așteaptă la vânzări record în acest an

Producătorii francezi de șampanie se așteaptă la vânzări record în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2021

Producătorii francezi de șampanie se pregătesc să anunțe vânzări record în acest an, o revenire surprinzător de rapidă după problemele provocate de pandemie anul trecut, ceea ce îi face încrezători că vor putea face față și răspândirii variantei Omicron, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Uniunii Producătorilor de Șampanie (UMC), Jean-Marie Barillere, estimează că vânzările din acest an vor trece de 5,5 miliarde de euro, depășind precedentul record de 5 miliarde de euro stabilit în urmă cu doi ani. "A fost o revenire atât de uriașă și de neașteptată că am avut unele întreruperi de-a lungul lanțului de aprovizionare, la fel ca și multe alte produse în acest moment", a spus Jean-Marie Barillere.

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

Graba consumatorilor de a se bucura de renumita băutură cu bule ar putea să îi lase pe unii iubitori de șampanie fără băutura lor favorită în perioada sărbătorilor de sfârșit de an. Potrivit firmei de cercetare de piață Nielsen, șampania este produsul care încă de la începutul lunii noiembrie înregistra cel mai mare nivel de stoc epuizat din rândul principalelor categorii de produse din supermarketurile franceze, scrie Agerpres.

În magazinul său specializat în vânzarea de șampanie din centrul Parisului, Benoit Melendez spune și el că livrările din partea unor furnizori s-au epuizat. "Temerea mea este că nu vom putea satisface clienții care caută o anumită marcă și nu până în data de 31 decembrie", spune Benoit Melendez.

Livrările limitate nu reprezintă un deficit structural, având în vedere că producătorii de șampanie au rezerve mari de produs pe care le pot folosi. Însă presiunile la adresa produselor disponibile au contribuit la creșterea spectaculoasă a vânzărilor în 2021, prețurile fiind revizuite în sus de unii producători pe parcursul anului, a precizat Melendez.

Relansarea cererii de șampanie face parte dintr-o revenire economică mai amplă pe măsură ce consumatorii au ieșit din izolările impuse în precedentele valuri ale pandemiei. Cu toate acestea, economiștii și investitorii sunt îngrijorați că varianta Omicron a coronavirusului va conduce la o nouă stagnare a activități economice în special în Europa, unde unele guverne au introdus din nou măsuri de izolare.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Însă Jean-Marie Barillere crede că dorința de a sărbători acasă, care a fost stimulată de pandemie, va susține vânzările de șampanie chiar dacă magazinele și barurile se vor închide din nou, un punct de vedere împărtășit și de Benoit Melendez.

"După vaccinurile de la sfârșitul verii, oamenii au început să spună că va trebui să trăim cu situația aceasta", spune Melendez.

În fiecare an, aproximativ 310 milioane sticle de șampanie franțuzească, care beneficiază de o indicație geografică strict controlată, sunt vândute în întreaga lume în timp ce alte peste un miliard sunt stocate în pivnițe, în așteptarea momentului adecvat pentru a fi savurate.

viewscnt
Afla mai multe despre
sampanie
franta