Producția de zahăr a UE va crește

Producția de zahăr a UE va crește
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2023

Producția de zahăr în Uniunea Europeană este așteptată să crească cu 3% în sezonul 2023/24, în condițiile în care o recoltă consistentă de sfeclă de zahăr în zona de Est a blocului comunitar va contracara scăderea producției în Franța, a estimat marți Departamentul american al Agriculturii (USDA), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit USDA, producția de sfeclă de zahăr a UE ar urma să ajungă la 15,5 milioane de tone, impulsionată de creșterea suprafețelor cultivate cu sfeclă de zahăr în Polonia, cu 19%, în România, Slovacia, Ungaria și Spania. În schimb, în cazul Franței, suprafețele cultivate cu sfeclă de zahăr au fost reduse din cauza îngrijorărilor cu privire la chimicalele interzise, scrie Agerpres.

Dubii privind autenticitatea și legalitatea caviarului provenit de la sturionii europeni. România, pe listă CITEȘTE ȘI Dubii privind autenticitatea și legalitatea caviarului provenit de la sturionii europeni. România, pe listă

Uniunea Europeană este al treilea mare producător de zahăr, după Brazilia și India, iar potrivit USDA blocul comunitar este și al cincilea mare importator. În sezonul 2023/24 importurile de zahăr ale UE ar urma să scadă cu 500.000 de tone, până la 2,5 milioane de tone.

La nivel global, USDA estimează că producția de zahăr se va situa la 183,5 milioane de tone în sezonul 2023/24, cu 8,2 milioane de tone mai mult decât în sezonul 2022/23. USDA se așteaptă la o producție solidă de zahăr în Brazilia, de 41 milioane de tone, precum și la o producția bună în India, un punct de vedere care diferă de alte estimări. Potrivit USDA, producția de zahăr a Indiei va fi de 36 milioane de tone, cu patru milioane de tone mai mare decât în sezonul precedent. 

viewscnt
Afla mai multe despre
zahar
ue