Suprafețele cultivate cu coca în Columbia au atins un nivel record

Suprafețele cultivate cu coca în Columbia au atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2022

Culturile ilegale de coca în Columbia au atins un nivel istoric în 2021, a indicat joi Biroul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC), cu sediul la Viena, transmite dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Suprafețele cultivate cu coca au crescut cu 43%, de la 143.000 hectare în 2020 la 204.000 hectare în 2021, după trei ani de scădere, scrie Agerpres.

DECIZIE Noi reguli de etichetare și vânzare a laptelui. Fără etichetă ”Produs românesc” pentru anumite produse CITEȘTE ȘI DECIZIE Noi reguli de etichetare și vânzare a laptelui. Fără etichetă ”Produs românesc” pentru anumite produse

Potențialul pentru producerea de clorhidrat de cocaină (cocaină purificată) a atins un maxim istoric de 1.400 tone.

Columbia este cel mai mare producător de cocaină, devansând Peru și Bolivia.

Nici acordul de pace cu organizația de gherilă FARC, care se finanța, printre altele, din trafic de droguri, nici epidemia de COVID-19 nu au putut să stopeze cultivarea la scară largă a plantelor de coca în Columbia.

O mare parte din cocaină este traficată spre Statele Unite, însă în ultima vreme au fost confiscate cantități record în Europa. 

viewscnt
Afla mai multe despre
columbia
coca