Tranzacție: Eurofins Scientific, cel mai mare furnizor de servicii de analiza alimentelor, se extinde în România

Tranzacție: Eurofins Scientific, cel mai mare furnizor de servicii de analiza alimentelor, se extinde în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 ian 2018

Furnizorul de servicii de laborator Eurofins Scientific, lider pe piața mondială de analiza alimentelor, prezent cu două subsidiare în România, a preluat compania maghiară Food Analytica, inclusiv laboratorul din Arad.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Este prima investiție în Ungaria a Eurofins și a treia din România. Euroins activează pe piața românească prin firmele Eurofins Agroscience Services, cu sediul în Timișoara, și Euroins Food Testing, situată în București.

Food Analytica Kft, cel mai mare laborator cu capital privat din Ungaria, deține patru laboratoare în Ungaria și unul în România, la Arad, deschis în 2014. Compania are 90 de angajați.

Purcari Wineries se va lista la bursă în primul trimestru al anului. Compania prezintă primele detalii pentru investitori CITEȘTE ȘI Purcari Wineries se va lista la bursă în primul trimestru al anului. Compania prezintă primele detalii pentru investitori

Laboratorul din Arad furnizează servicii de analiza alimentelor și furajelor, biologie moleculară, precum și de evaluarea calității cerealelor și analize de cosmetice și produse pentru uz casnic. În 2016, ultimul an pentru care sunt disponibile rezultatele financiare, Food Analytica a consemnat vânzări de 1,11 milioane lei și un profit de circa 125.600 lei.

Eurofins Sciences, cu sediul în Belgia, are aproximativ 30.000 de angajați în 400 de laboratoare din 42 de țări și afaceri anuale de peste 2,5 miliarde de euro. Grupul s-a extins agresiv în ultimii ani, achiziționând, printre altele, Lancaster Laboratories, unul dintre cele mai mari laboratoare de analize din SUA, pentru care a plătit 150 milioane de euro.

Acțiunile Eurofins sunt listate pe bursa de la Paris.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurofins scientific
food analytica
preluare
laborator
analize
testari