Trei firme din industria lemnului, amendate pentru trucarea unei licitații

Trei firme din industria lemnului, amendate pentru trucarea unei licitații
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2019

Consiliul Concurenței a amendat trei companii cu o sumă totală de aproape 500.000 de euro cu acuzația de trucare a unei licitații derulate de Romsilva, prin Direcția Silvică Neamț, pentru valorificarea lemnului fasonat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea de Concurență transmite că, în cadrul investigației declanșate la stârșitul anului 2016, a constatat că firmele Forestar, Nico Paul și Saniral au stabilit prețurile ofertelor cu care au participat la licitația în plic închis pentru 94 de loturi de lemn fasonat.

Cum interpretăm și aplicăm regulile de TVA? Cum rezolvăm dificultățile apărute în practică? CITEȘTE ȘI Cum interpretăm și aplicăm regulile de TVA? Cum rezolvăm dificultățile apărute în practică?

Licitația publică în plic închis este tipul de licitație pe parcursul căreia părțile participante trebuie să păstreze confidențialitatea prețului oferit pentru bunul licitat.

Conform sursei citate, prin realizarea acestei înțelegeri, cele trei companii nu și-au mai stabilit independent comportamentul în cadrul licitației,  eliminând concurența dintre ele.

Amenzile au fost aplicate astfel:

• Forestar SA     1.439.069 lei (aproximativ 309.477 euro);
• Nico – Paul SRL  410.696 lei (aproximativ 88.322 euro);
• Saniral SRL          465.313 lei (aproximativ 100.067 euro).

Consiliul arată că toate cele 3 companii au recunoscut fapta și au beneficiat astfel de reducerea cu 15% din nivelul de bază al amenzii.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
licitatie