UE vrea să aloce mai mulți bani pentru fermieri și pescari

UE vrea să aloce mai mulți bani pentru fermieri și pescari
scris 3 iun 2020

Comisia Europeană vrea să majoreze bugetele din cadrul politicii agricole comune (PAC) cu 9 miliarde euro și să aloce o sumă suplimentară de 15 miliarde de euro pentru dezvoltare rurală, potrivit propunerii de buget consolidat pentru perioada 2021-2021.

Astfel, Fondul european de garantare agricolă va fi majorat cu 4 miliarde de euro, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală va fi suplimentat cu 5 miliarde de euro, iar Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) - cu 500 milioane euro, conform propunerii de buget pe termen lung.

UE vine cu un plan ambițios pentru Sănătate post-coronavirus: 9,4 miliarde euro pentru prevenția crizelor viitoare și investiții în noi tratamente CITEȘTE ȘI UE vine cu un plan ambițios pentru Sănătate post-coronavirus: 9,4 miliarde euro pentru prevenția crizelor viitoare și investiții în noi tratamente

Totodată, o sumă suplimentară de 15 miliarde euro va fi pusă la dispoziție pentru dezvoltare rurală în cadrul instrumentului „UE – noua generație”. Potrivit Comisiiei, această sumă are rolu de a "sprijini mai mult zonele rurale care au un rol vital în realizarea tranziției verzi și în îndeplinirea obiectivelor ambițioase ale Europei în materie de climă și mediu".

Propunerea Comisiei recunoaște importanța strategică a sectorului nostru agricol și sprijinul continuu pe care UE dorește să îl ofere fermierilor noștri și economiei rurale. Acest lucru va contribui la sprijinirea mai eficientă a fermierilor în scopul realizării tranziției verzi și digitale” , a decarat comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală Janusz Wojciechowski.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
buget ue multianual
buget ue termen lung
fonduri agricultura
fonduri ue fermieri
fonduri ue pescari
dezvoltare rurala
politica agricola comuna