VIDEO Agro TV: China cumpără pământ și firme agricole. ”Un risc de securitate națională!”

VIDEO Agro TV: China cumpără pământ și firme agricole. ”Un risc de securitate națională!”
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2021

Liderii politici din Statele Unite ale Americii încep să fie tot mai îngrijorați de numărul mare de ferme americane cumpărate de China și vor să stopeze această practică. Ei mai spun că, prin vânzarea fermelor americane, cetățenii străini primesc subvenții federale, care de fapt sunt destinate fermierilor autohtoni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Politicieni din cele două mari partide americane au modificat de curând legislația specifică, afirmând că prezența Chinei în sistemul alimentar american reprezintă un risc de securitate națională, arată Agro TV.

VIDEO Scandal la Adunarea Generală a FRT, unde Ion Țiriac și-a dat demisia. Îmbrânceli și amenințări, Poliția și Ambulanța chemate CITEȘTE ȘI VIDEO Scandal la Adunarea Generală a FRT, unde Ion Țiriac și-a dat demisia. Îmbrânceli și amenințări, Poliția și Ambulanța chemate

Dezbaterea asupra proprietarilor de ferme vine pe fondul eforturilor mai ample ale Congresului și ale administrației Biden pentru a reduce dependența economică a națiunii de China.

Firmele din China și-au extins prezența în agricultura americană în ultimul deceniu prin cumpărarea de terenuri agricole și companii agricole majore. Suprafața cumpărată de China în Statele Unite este de circa 75.000 de hectare, mult mai puțin însă față de cât pământ au cumpărat cetățeni din Canada sau Uniunea Europeană. În total însă, suprafața înstrăinată de fermierii americani poate fi considerată neglijabilă deocamdată, și asta pentru că în Statele Unite sunt mai mult de 365 de milioane de hectare de teren arabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
sua
ferme
pamant