Philip Morris cere Guvernului britanic ca, în decurs de un deceniu, să interzică țigările

Philip Morris cere Guvernului britanic ca, în decurs de un deceniu, să interzică țigările
scris 26 iul 2021

Jacek Olczak, CEO-ul companiei Philip Morris International, a solicitat Guvernului britanic ca, în decurs de un deceniu, să interzică țigările, informează The Guardian.

„Compania poate vedea lumea fără țigări și, de fapt, cu cât se întâmplă mai repede este mai bine pentru toată lumea”, a spus el.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Țăgările ar trebui tratate precum mașinile alimentate cu produse din petrol, a căror vânzare urmează să fie interzisă începând cu 2030, a adăugat șeful companiei.

Acțiunea Guvernului va pune capăt confuziei resimțite de fumători, majoritatea considerând că „alternativele sunt mai rele decât țigările”, a declarat Olczak pentru Sunday Telegraph. „Dați-le alternative fără fumat... cu reglementările și informația potrivite se poate întâmpla în 10 ani de acum, în anumite țări. Puteți rezolva problema odată pentru totdeauna”, scrie News.ro.

Philip Morris International (PMI) a transmis recent că vrea ca jumătate din cifra sa de afaceri să vină din produse pe bază de tutun încălzit, pe măsură ce se transformă într-o „companie de sănătate și bunăstare”.

Totuși, compania este criticată de activiștii anti-fumat care o acuză de ipocrizie, după ce a lansat o ofertă de 1 miliard de dolari pentru preluarea Vectura, companie farmaceutică britanică ce produce inhalatoarele pentru bolnavii de astm.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Fumatul, inclusiv cel pasiv, ucide aproximativ 8 milioane de oameni anual, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Firmele producătoare de țigări și-au schimbat în ultimii ani strategia, orientându-se spre producerea de țigări electronice, vape-uri și alte produse pe bază de tutun încălzit, precum IQOS al PMI.

viewscnt
Afla mai multe despre
jacek olczak
philip morris
tigari