VIDEO Agro TV - Strigătul disperat al producătorilor agricoli: Nu mai avem clienți!

VIDEO Agro TV - Strigătul disperat al producătorilor agricoli: Nu mai avem clienți!
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2024

Producătorilor agricoli le vine din ce în ce mai greu să își valorifice produsele, însă aceasta nu este singura problemă. Birocrația este un alt impediment cu care se confruntă frecvent.

Producătorii pot să-și vândă produsele pe piețe doar cu certificat autorizat. Legumicultorii pot obține doar certificatul de producător, în timp ce aceia care comercializează produse de origine animală trebuie să dețină și alte documente, ceea ce complică birocrația, arată Agro TV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
DOCUMENT Cartoful este, în România, „a doua pâine a omului”. Sprijin de la Guvern CITEȘTE ȘI DOCUMENT Cartoful este, în România, „a doua pâine a omului”. Sprijin de la Guvern

Hârtiile sunt eliberate de către Direcția Sanitară Veterinară, iar cei care încearcă să vândă fără actele necesare riscă amenzi mari.

Producătorii trebuie să utilizeze centrele de procesare pentru a respecta normele de igienă. În Piața Centrală din Târgoviște, de exemplu, fermierii mici vin cu produse proaspete și de calitate, dar, în ciuda acestui fapt, clienții întârzie să apară.

viewscnt
Afla mai multe despre
producători
agricultura