VIDEO Prima TV: Au pariat pe legumele bio și au câștigat. Roșii delectate cu arii de Verdi, Beethoven, Mozart

VIDEO Prima TV: Au pariat pe legumele bio și au câștigat. Roșii delectate cu arii de Verdi, Beethoven, Mozart
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2021

Au pariat pe agricultură bio și au câștigat. Numărul celor care renunță la cultivarea intensivă și se orientează spre calitate și nu cantitate este din ce în ce mai mare. Și pentru ca roșiile sau castraveții să aibă gust, agricultorii le oferă toate condițiile: sere profesionale, controlate de computer, care stabilește temperatura și umiditatea, îngrășământ natural și chiar muzică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Una dintre cele mai mari investiții în sere bio din România este în județul Timiș. Un fost viceprimar al Timișoarei a accesat peste 2 milioane de euro din fonduri europene și a ridicat două sere gigant, pe o suprafață de 12.000 metri pătrați, lângă comuna Șag. După aproape 3 ani de muncă a reușit să obțină primele recolte de roșii și castraveți, relatează Prima TV.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În serele de la Șag, roșiile și castraveții sunt cultivate în pământ. Agricultorul din Banat susține că doar folosind metodele tradiționale de cultivare acestea își păstrează gustul de odinioară. Mai mult, în cele două sere este folosit doar îngrășământ natural și nu sunt utilizate ierbicid și nici alte chimicale. 

Și la 30 de kilometri de Cluj-Napoca, în comuna Vultureni, culturile bio sunt la putere. O familie de agricultori a reușit tot cu fonduri europene să își ridice sere în care cultivă legume bio pe 35.000 de metri pătrați. Au peste 50 de soiuri de legume pe care le livrează în cutii speciale, direct la ușa clientului. Proprietarii complexului de sere au grijă ca rosile, ardeii și castraveții să aibă parte de tot ce este mai bun - temperatura constantă, umiditate suficientă, dar și muzică clasică.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Zilnic, roșiile sunt delectate cu arii de Verdi sau compozițiile celebrilor Beethoven și Mozart.

În plus, în sere au fost montate becuri de fotosinteză pentru aportul de lumină.

Investiția este una profitabilă pentru că ferma organică își produce de ani buni propriile răsaduri.

viewscnt
Afla mai multe despre
legume
sere