Zeci de fermieri au fost arestați în Spania pentru utilizarea de fântâni ilegale, în timp ce țara este afectată de secetă

Zeci de fermieri au fost arestați în Spania pentru utilizarea de fântâni ilegale, în timp ce țara este afectată de secetă
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2023

Poliția spaniolă a arestat 26 de persoane în ultimele luni pentru o presupusă schemă de utilizare a apei din puțuri ilegale pentru a cultiva fructe subtropicale, în timp ce țara se confruntă cu o căldură dăunătoare și cu seceta, transmite CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O declarație a Gărzii Civile spaniole arată că o investigație de patru ani a descoperit 250 de fântâni și iazuri ilegale în districtul Axarquia, la est de Malaga, de-a lungul coastei mediteraneene, într-o zonă afectată de secetă, scrie News.ro.

Producătorii de grâu din Europa de Est se confruntă cu furtuna perfectă CITEȘTE ȘI Producătorii de grâu din Europa de Est se confruntă cu furtuna perfectă

Pe lângă cele câteva zeci de persoane arestate, 44 de persoane sunt investigate în cadrul presupusei scheme, care se estimează că a provocat pagube de aproape 11 milioane de dolari.

Guvernul regional din sudul Andaluziei a impus restricții stricte de utilizare a apei pentru această zonă, care este cuprinsă de "o secetă prelungită și excepțională" din iunie 2021.

Mai recent, regiuni-cheie producătoare de alimente din sudul Spaniei, în apropiere de Sevilla și Corboda, și din nord-estul Spaniei, în apropiere de Barcelona, au înregistrat precipitații scăzute și temperaturi ridicate care s-au combinat pentru a diminua multe rezervoare locale de apă, a raportat guvernul central spaniol.

Aprilie a fost cea mai caldă și cea mai secetoasă lună înregistrată în Spania de la începutul înregistrărilor, în 1961 - acum 62 de ani - a declarat vineri agenția națională de meteorologie spaniolă AEMET.

Zona a înregistrat doar 22% din cantitatea normală de precipitații în aprilie.

Creșteri spectaculoase de profit pentru Mitsubishi, cu rezultate peste cele din epoca Ghosn CITEȘTE ȘI Creșteri spectaculoase de profit pentru Mitsubishi, cu rezultate peste cele din epoca Ghosn

Majoritatea fructelor care ar fi fost cultivate cu apă din fântânile ilegale au fost avocado și mango, iar printre suspecți se numără cultivatori, directori de afaceri și lucrători la proiecte de irigații comunitare, a declarat pentru CNN biroul de presă al Gărzii Civile din Malaga.

Ancheta autorităților privind presupusa schemă de puțuri ilegale a început cu o plângere adresată unității de investigații de mediu a Gărzii Civile în urmă cu patru ani. Ulterior, diverși cultivatori au declarat autorităților că au detectat, de asemenea, utilizarea ilegală a apei, a precizat poliția spaniolă.

Printre cele 44 de persoane anchetate se numără cei care vând și instalează țevi și echipamente de irigații și pompe pentru a scoate apa din puțuri.

Poliția a precizat că au fost implicați procurori din Malaga specializați în infracțiuni de mediu, împreună cu un magistrat de instrucție de la un tribunal din orașul Velez Malaga.

 România va relua exportul de produse din carne în SUA CITEȘTE ȘI România va relua exportul de produse din carne în SUA

Cele 26 de persoane arestate au fost prezentate în fața magistratului de acolo în ultimele luni și eliberate, cu acuzații în curs de soluționare, a declarat pentru CNN biroul de presă al Gărzii Civile din Malaga.

Poliția a precizat că ancheta include presupuse infracțiuni împotriva resurselor naturale și a mediului și utilizarea frauduloasă a apei.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
spania
apa