ANALIZĂ Spațiile comerciale din marile orașe pot aduce investitorilor randamente de 7% pe an

ANALIZĂ Spațiile comerciale din marile orașe pot aduce investitorilor randamente de 7% pe an
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2018

Spațiile comerciale reprezintă un segment imobiliar din ce în ce mai atractiv pentru investitori, fiind o piață ce înregistrează creșteri anuale de circa 15%, iar finanțatorii mizează pe obținerea unor randamente în jur de 7% pe an. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unei analize realizate de platforma pentru anunțuri imobiliare Wizmo.ro, principalele motoare ale pieței imobiliare comerciale sunt randamentele, rata de ocupare a proprietăților și încrederea în investițiile imobiliare. În acest moment, România oferă yield-uri - indice de măsurare a randamentului unei investiții în imobiliare, mult mai atractive decât țările din regiune pe acest segment.

An 2017

România

Ungaria

Cehia

Polonia

Slovacia

Retail

7,25%

5,90%

5,00%

5,00%

6,00%

 
Actorul Will Ferrell părăsește Facebook din cauza scandalului Cambridge Analytica CITEȘTE ȘI Actorul Will Ferrell părăsește Facebook din cauza scandalului Cambridge Analytica

În acest context, segmentul comercial local a cunoscut la rândul său o creștere a stocurilor, respectiv a ofertei de spații de acest tip, cu aproximativ 15% anual. Investițiile comerciale s-au îndreptat în ultima perioadă către orașele cu peste 100.000 de locuitori, unde finanțatorii mizează pe obținerea unor randamente în jur de 7% pe an.

În ceea ce privește regiunile cu cele mai mari randamente pe acest segment, topul preferințelor investitorilor cuprinde următoarele orașe: Bucureștiul, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

 

An 2017

Cluj-Napoca

București

Timișoara

Iași

Retail

7,25%

7,25%

7,00%

7,00%

 

„Spațiile comerciale în suprafețe generoase, excelent localizate, cu vizibilitate și expunere bună, au fost ocupate treptat de branduri internaționale care au în spate, pe lângă o imagine bine conturată, și o putere financiară superioară. Așadar, intrarea pe piață a comercianților ce își permit susținerea unor chirii pe termen lung alături de dezvoltarea constantă a pieței locale, au dus în timp la creșterea segmentului de spații comerciale”, spune Marteen Deboo, CEO Wizmo.ro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
spatii comerciale
investitori