Ascendis investește în startup-ul românesc .lumen

Ascendis investește în startup-ul românesc .lumen

Cornel Amariei, CEO

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2021

Compania Ascendis, printre principalii jucători ai pieței de training din Europa de Est, intră în acționariatul startup-ului românesc .lumen, o companie care concepe, dezvoltă și produce sisteme de asistență pentru nevăzători. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

„În lume sunt peste 40 milioane de nevăzători și singura soluție de mobilitate avansată este câinele ghid. Din păcate, un câine ghid este extrem de greu de întreținut, costă între 30 și 60.000 de dolari antrenamentul. În acest moment, la nivel global, sunt doar 28.000 de astfel de câini”, susține Cornel Amariei, CEO .lumen. 

Proiectul este dezvoltat de o echipă formată din circa 30 de experți din domenii diferite precum inginerie, științe, psihologie, design industrial sau business development.

FOTO Soluție inovatoare pentru toți șoferii cu probleme pe traseu. În mai puțin de 5 minute ai soluția CITEȘTE ȘI FOTO Soluție inovatoare pentru toți șoferii cu probleme pe traseu. În mai puțin de 5 minute ai soluția

.lumen este fondat de antreprenorul Cornel Amariei, CEO, (fondator, fost Head of Innovation în cadrul companiei Continental Automotive Systems) și Gabriel Chindriș (CTO), conferențiar în cadrul Departamentului de Electronică Aplicată al Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Alături de cei doi se află Mihai Ivașcu, cu rol de Chairman. Mihai este fondator și CEO al grupului de companii fintech M3 Holdings și al grupului de software Ingenium, cu birouri la Londra, București și Washington.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Ochelarii .lumen se află în acest în moment în faza de „design for manufacturing”, în care se fac pregătirile pentru lansarea în producție, planificată pentru a doua jumătate a acestui an. Anul trecut, compania a atras finanțări de peste 1 milion de dolari din surse private.

„Am fost atrași de misiunea .lumen de a ajuta persoanele nevăzătoare”, spune Andrei Goșu, Managing Partner Ascendis. „În fiecare an, investim o parte din profitul realizat de Ascendis în startup-uri în care credem.”

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

În prezent, ochelarii .lumen sunt în teste continue de utilizare reală cu circa 200 de nevăzători. 

Prețul unei perechi de ochelari .lumen este de 4.999 de euro, însă, spune Cornel Amariei, compania nu are în vedere în primul rând comercializarea în retail, vizând sistemele de finanțare publice care le permit persoanelor cu dizabilități să achiziționeze tehnologii de asistență gratuit ori cu subvenții.

Ascendis, companie 100% românească, lucrează cu circa 550 de companii din regiune. În ultimii trei ani a deschis birouri în Ucraina, Serbia, Croația, Slovenia, Muntenegru, Republica Moldova, Macedonia, Bosnia și Herțegovina. Ascendis a co-fondat Code of Talent, platformă de microlearning de pe piața globală.

viewscnt
Afla mai multe despre
ascendis
.lumen