AstraZeneca anunță că vaccinul său este eficient 100% împotriva formelor grave de covid-19

AstraZeneca anunță că vaccinul său este eficient 100% împotriva formelor grave de covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2020

Grupul farmaceutic AstraZeneca anunță că a găsit - în urma unor cercetări suplimentare - ”formula câștigătoare” a vaccinului său împotriva covid-19, pe care l-a dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, asupra căruia autoritatea britanică de reglementare MHRA urmează să se pronunțe în următoarele zile, în vederea unei utilizări, începând de la 4 ianuarie, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Credem că am găsit formula câștigătoare și felul în care să ajungem la o eficacitate care, prin două doze, să fie la fel de mare ca a celorlalte” vaccinuri împotriva covid-19, anunță directorul general Pascal Soriot în Sunday Times, arată news.ro.

Vaccinul AstraZeneca asigură o ”protecție de 100%” împotriva tuturor formelor grave de covid-19, dă asigurări Pascal Soriot.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

În primele rezultate ale tstelor clinice la scară mare - realizate în Regatul Unit și Brazilia -, laboratorul britanic anunța în noiembrie că vaccinul său era eficient într-o medie de 70%, față de o eficiență de peste 90% a vaccinurilor alianței ameriano-germane Pfizer/BioNTech și companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

DOUĂ PROTOCOALE

În spatele acestei eficiențe medii se aflau diferențe mari în două protocoale diferite.

Vaccinul era eficient în proporție de 90% în cazul voluntarilor care au primit mai întâi o jumătate de doză și un rapel de o doză întreagă, o lună mai târziu.

Însă eficiența era de numai 62% la alt grup, vaccinat cu două doze întregi.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

Aceste rezultate au fost criticate, în urma injectării unei jumătăți de doze - printr-o eroare - unui grup relativ redus în acest protocol.

Laboratorul anunța atunici că vaccinul său necesita ”un studiu suplimentar”.

Vaccinul Oxford/AstraZeneca este foarte așteptat, pentru că el este relativ mai ieftin și nu are nevoie să fie păstrat la oo temperatură atât de scăzută ca cel al Pfizer/BioNTech, de exemplu, de minus 70 de grade Celsius.

Acest lucru ușurează o vaccinare la scară mare și în aziluri de bătrâni.

Prima țară occidentală care a început să injecteze doze Pfizer/BioNTech, regatul Unit contează pe acest al doilea vaccin și pentru a pune capăt unei intensificări a contaminării, atribuite pe teritoriul britanic unei noi variante a noului coronavirus SARS-CoV-2.

Împotriva acestei mutații a virusului, ”noi credem, pentru moment, că vaccinul urmează să rămână eficient”, anunță Pascal Soriot.

”Însă nu putem fi siguri, iar astfel vom efectua teste”, anunță el.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

Pascal Soriot dă asigurări că noi versiuni sunt pregătite pentru orice eventualitate, însă își exprimă speranța să nu fie nevoie de ele.

”Trebuie să fim pregătiți”, subliniază el.

LONDRA COMANDĂ  100 DE MILIOANE DE DOZE

Regatul Unit a comandat 100 de milioane de doze de vaccin Oxford/AstraZeneca - dintre care 40 de milioane să fie disponibile până la sfârșitul lui martie.

În total, Guvernul lui Boris Johnson a asigurat accesul la peste 350 de milioane de doze până la sfârșitul anului viitor, aprovizionându-se de la șapte producători încă din faza testelor clinice.

În total, peste 600.000 de persoane au fost vaccinate cu o primă doză de vaccin Pfizer/BioNTech.

Succesul campaniei de vaccinare aflată în curs în Regatul Unit este cu atât mai crucial cu cât regatul este una dintre cele mai afectate țări din lume de covid-19, care înregistrează peste 70.000 de morți și un nou val de contaminări.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Autoritățile au atribuit această intensificare a îmbolnăvirilor unei mutații care prezintă, potrivit unui studiu, o contagiozitate mai mare de 50%, pănă la 74%.

În lupta împotriva acestei tendințe, autoritățile britanice au reintrodus în carantină o parte a populației, la Londra.

Începând de sâmbătă, Scoția și Irlanda de Nord au intrat, la rândul lor în izolare.

viewscnt
Afla mai multe despre
astrazeneca
vaccin