2023: Anul cu cel mai scăzut număr de accidente grave, morți își răniți grav în trafic din ultimul deceniu

2023: Anul cu cel mai scăzut număr de accidente grave, morți își răniți grav în trafic din ultimul deceniu
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2023

Statisticile realizate de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și făcute publice duminică arată o scădere a numărului de accidente rutiere grave și a numărului persoanelor decedate sau grav rănite în urma acestor evenimente. Valorile celor trei indicatori – număr de accidente, număr de morți și număr de răniți grav - sunt conform oficialilor Poliției Rutiere, cele mai scăzute din ultimii zece ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Deși statistica ne arată că numărul și consecințele accidentelor rutiere sunt în scădere, dramele care se întâmplă pe drumurile din țară au un impact deosebit de fiecare dată. Conform celei mai recente analize realizate la nivelul Direcției Rutiere, comparativ cu perioada similară a anului 2022, anul acesta au fost înregistrate cu 4% mai puține accidente, cu 9% mai puține persoane decedate și cu 5% mai puține persoane rănite grav. De asemenea, valorile celor 3 indicatori, înregistrate, sunt cele mai mici din ultimii 10 ani”, a anunțat, duminică, în cadrul unei declarații de presă, comisarul șef Cristian Andrieș, de la Direcția Rutieră a Poliției Române, citat de News.ro.

Potrivit acestora, analizele făcute la nivelul instituției indică drept principale cauze de producere a accidentelor rutiere grave nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina pietonilor, indisciplina bicicliștilor și neacordarea priorității de trecere.

Acțiuni de amploare ale polițiștilor rutieri au avut loc în perioada 23 – 29 octombrie și în perioada 9 – 15 octombrie.

Zeci de mii de șoferi au fost controlați, unii dintre ei fiind amendați.

Astfel, conform datelor furnizate duminică, între 23 și 29 octombrie au fost constatate peste 800 de infracțiuni și aplicate peste 23.500 de sancțiuni contravenționale, fiind testați, pentru consumul de alcool, 32.728 de conducători de vehicule și alți 1.811 conducători de autovehicule pentru consumul de droguri. În urma testărilor, au fost constatate 179 de infracțiuni pentru conducerea de autovehicule sub influența alcoolului și alte 115 pentru conducerea sub influența substanțelor interzise.

În perioada 9 – 15 octombrie 2023, în cadrul acțiunii „Focus on the road”, au fost verificate peste 67.000 de vehicule, aplicate peste 14.500 de sancțiuni contravenționale și constatate 436 de infracțiuni la regimul rutier. Dintre acestea 11.773 au fost pentru șoferi sau pasageri care nu purtau centura de siguranță, 2.421 pentru folosirea telefonului mobil și 367 pentru alte activități de natură a distrage atenția.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
accidente