Acord salarial la Lufthansa, după un lung conflict. Grevă evitată de Paște

Acord salarial la Lufthansa, după un lung conflict. Grevă evitată de Paște
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2024

Compania aeriană germană Lufthansa și un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunțat că au ajuns la un acord privind salariile după un lung conflict, evitând astfel amenințarea cu greve în timpul vacanțelor de Paște, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul dintre transportator și puternicul sindicat Verdi a intervenit după ce personalul de la sol a organizat greve în ultimele luni, provocând numeroase perturbări ale traficului aerian, arată Agerpres.

FOTO Asocieri de constructori din România, Spania, Bulgaria și Ucraina au depus oferte pentru reluarea lucrărilor la Pasajul Cernica și lărgirea la patru benzi a 11 kilometri din Centura București CITEȘTE ȘI FOTO Asocieri de constructori din România, Spania, Bulgaria și Ucraina au depus oferte pentru reluarea lucrărilor la Pasajul Cernica și lărgirea la patru benzi a 11 kilometri din Centura București

După eșecul unei serii de negocieri directe privind salariile, Lufthansa și Verdi au intrat în procedură de arbitraj săptămâna aceasta, ceea a permis găsirea unui compromis.

Detaliile acordului nu au fost făcute publice imediat, dar directorul de personal al Lufthansa, Michael Niggemann, a declarat că este un "compromis bun cu creșteri substanțiale ale salariilor pe durata acordului".

Verdi cerea creșteri salariale de 12,5% pentru cei aproximativ 25.000 de angajați de la sol de la Lufthansa pe care îi reprezintă.

Personalul de la sol a încetat munca de mai multe ori. Ultima sa grevă, timp de două zile la începutul lui martie, a constrâns compania germană să anuleze până la 90% din zborurile sale.

VIDEO Un pod de 2,5 km din Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă. Mai mulți oameni și vehicule ar fi căzut în apă CITEȘTE ȘI VIDEO Un pod de 2,5 km din Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă. Mai mulți oameni și vehicule ar fi căzut în apă

Însoțitorii de bord de la Lufthansa, de asemenea în grevă la începutul lui martie, nu a ajuns încă la un acord salarial cu conducerea.

Revista Der Spiegel a raportat că grupul aerian și sindicatul UFO, care îi reprezintă, ar urma să înceapă procedurile de arbitraj după sărbătorile de Paște.

Grupul aerian a afirmat, la începutul lui martie, că se teme că disputa cu sindicatele în privința salariilor va avea repercusiuni "dăunătoare", după un an în 2023 când profiturile sale au crescut.

Grupul - care include Lufthansa, Eurowings, Austrian, Swiss și Brussels Airlines printre companiile sale aeriene - a trebuit să fie salvat financiar de guvernul german în timpul pandemiei de COVID-19.

Ford Otosan atrage un credit sindicalizat de sute milioane euro pentru extinderea uzinei din Craiova. Care sunt băncile implicate CITEȘTE ȘI Ford Otosan atrage un credit sindicalizat de sute milioane euro pentru extinderea uzinei din Craiova. Care sunt băncile implicate

Dar și-a revenit puternic de atunci datorită revenirii călătorilor, ceea ce a determinat sindicatele să ceară o mai bună redistribuire a profiturilor.

Un val de greve din 2022 a obligat deja conducerea să majoreze puternic salariile.

Sectorul transporturilor a fost agitat de numeroase greve salariale în Germania de la începutul anului.

VIDEO După inspecția japonezilor care au dat bani României, Metrorex arată unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI VIDEO După inspecția japonezilor care au dat bani României, Metrorex arată unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a ajuns luni la un acord cu sindicatul GDL, care va permite mecanicilor de locomotivă să obțină o reducere treptată a programului de lucru de la 38 la 35 de ore pe săptămână până în 2029. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
greva