Acțiunile Mitsubishi au coborât joi la minimul record, după ce compania a admis că a falsificat testele de consum

Acțiunile Mitsubishi au coborât joi la minimul record, după ce compania a admis că a falsificat testele de consum
scris 21 apr 2016

Acțiunile Mitsubishi au scăzut joi pentru a doua zi consecutiv și au atins cel mai mic nivel de la listare, după ce producătorul auto nipon a recunoscut că a falsificat rezultatele testelor privind eficiența consumului de carburant pentru aproximativ 625.000 de mașini. Scandalul manipulării testelor a "înghițit" până în prezent 2,5 miliarde de dolari din capitalizarea Mitsubishi.

Investitorii s-au grăbit joi să vândă acțiuni Mitsubishi, îngrijorați de impactul pe care l-ar putea genera scandalul asupra companiei. Ordinele de vânzare le-au depășit cu până la șase ori pe cele de cumpărare, dezechilibru corectat de bursa de la Tokyo prin suspendarea tranzacțiilor, scrie Bloomberg.

Conform regulamentelor pieței de capital nipone, acțiunile suspendate din cauza unei diferențe prea mari între cerere și ofertă sunt cotate la ultimul preț indicativ din sesiunea precedentă. În cazul Mitsubishi, prețul indicativ a fost stabilit la un minim record de 583 yeni, în coborâre cu 20% față de închiderea de miercuri.

În total, acțiunile Mitsubishi s-au depreciat cu peste o treime în ultimele două zile, echivalentul a 276 miliarde yeni (2,51 miliarde dolari).

Acțiunile Mitsubishi s-au prăbușit cu peste 15%, pe fondul informațiilor privind manipularea testelor de consum CITEȘTE ȘI Acțiunile Mitsubishi s-au prăbușit cu peste 15%, pe fondul informațiilor privind manipularea testelor de consum

Producătorul auto a admis miercuri că a modificat rezultatele testelor privind eficiența energetică în cazul a patru modele vândute în Japonia, două dintre acestea fiind comercializate sub marca rivalului Nissan. Datele privind consumul de carburanți au fost modificate în cazul a aproximativ 625.000 de mașini, potrivit companiei.

Discrepanțele dintre consumul real de carburant și cel indicat de testele de eficiență au fost semnalate chiar de Nissan.

Autoritățile japoneze au declanșat o anchetă și au percheziționat joi birourile Mitsubishi din orașul Okazaki, unde se află a doua mare fabrică a companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
actiuni
scandal
teste consum