Aeroportul Harstfield-Jackson din Atlanta - cel mai aglomerat din lume. Top aeroporturi cu cei mai mulți pasageri

Aeroportul Harstfield-Jackson din Atlanta - cel mai aglomerat din lume. Top aeroporturi cu cei mai mulți pasageri

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

scris 17 iun 2018

Consiliul Internațional al Aeroporturilor a publicat lista celor mai aglomerate 20 de aeroporturi din lume, în care Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport și-a păstrat poziția de lider, plasându-se înaintea aeroporturilor Beijing Capital și Dubai International Airport, chiar dacă traficul său de pasageri a scăzut în 2017 cu 0,3%, la aproape 104 milioane de pasageri, relatează Business Insider.

Potrivit datelor Consiliului, traficul global de passageri aerieni a crescut cu 6,6% în 2017, iar traficul avioanelor cu 2,4%, arată news.ro.

”Creșterea volumului de mărfuri și al traficului de pasageri pe multe dintre aeroporturile lumii dovedește dezvoltarea afacerilor și încrederea consumatorilor, cel puțin pe termen scurt. Aeroporturile lumii continuă să fie o verigă vitală în efectul de multiplicare economică oferit de aviație”, afirmă directorul general al Consiliului, Angela Gittens, într-un comunicat.

Organizația a realizat topul celor mai aglomerate 20 de de aeroporturi din lume utilizând date referitoare la 1.202 de aeroporturi din întreaga lume.

FOTO Două noi avioane Boeing 737-800 NG au intrat în flota Tarom CITEȘTE ȘI FOTO Două noi avioane Boeing 737-800 NG au intrat în flota Tarom

Cele 20 de aeroporturi au asigurat traficul de 17% din totalul celor 1,5 miliarde de pasageri care au trecut prin aeroporturi din toată lumea în 2017.

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport este baza companiei aeriene americane Delta Air Lines și este un centru major de tranzit pentru  călătoriile interne și externe. Aeroportul a avut un rol major în dezvoltarea orașului Atlanta, ca centru economic în sud-estul Statelor Unite.

Beijing Capital (95,8 milioane pasageri) este principalul aeroport care deservește capitala Chinei, Beijing, și este baza companiilor aeriene Air China și Hainan Airlines.

VIDEO & FOTO Noul Audi Q8, dezvăluit în premieră mondială în Shenzen, China CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Noul Audi Q8, dezvăluit în premieră mondială în Shenzen, China

Pe locul al treilea în acest top se află Dubai International Airport (88,2 milioane pasageri).

Între aeroporturile europene importante, London Heathrow Airport ocupă poziția a șaptea în acest clasament (78 milioane pasageri), Paris Charles de Gaulle Airport locul 10 (69,4 milioane pasageri), Amsterdam Airport Schiphol locul 11 ( 68,5 milioane pasageri), Frankfurt Airport locul 14 (64,5 milioan pasageri), iar Istanbul Ataturk Airport locul 15 (63,9 milioane pasageri)

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
aerian