Aeroportul Otopeni a înregistrat 10,98 milioane de pasageri în 2016

Aeroportul Otopeni a înregistrat 10,98 milioane de pasageri în 2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2017

Aeroportul Internațional Henri Coandă, cel mai mare din România, a înregistrat 10,98 milioane de pasageri în 2016, după o creștere cu 18,3% a tranzitului de pasageri pe aeroporturile Capitalei, a anunțat miercuri Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), companie care administrează cele două aeroporturi din București. Astfel, aeroportul din Otopeni a intrat într-o categorie superioară, ieșind din categoria aeroporturilor cu 5-10 milioane de pasageri pe an, în care s-a aflat în ultimii ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CNAB administrează atât aeroportul Henri Coandă, din Otopeni, cât și aeroportul Băneasa, ultimul având, însă, un trafic extrem de redus, scrie News.ro.

Astfel, în 2016, aeroportul Henri Coandă a înregistrat un trafic de 10,98 milioane de pasageri, iar împreună cu aeroportul Băneasa traficul a fost de 10,99 milioane de pasagri, arată datele oficiale.

Aproximativ 85% dintre pasagerii aeroportului Henri Coandă au avut ca origine sau destinație aeroporturi din statele Uniunii Europene în 2016.

În 2015, aeroportul Henri Coandă a înregistrat un trafic de 9,3 milioane de pasageri.

Pe cele două aeroporturi ale Capitalei s-au înregistrat anul trecut 120.700 de mișcări aeronave - aterizări și decolări -, din care 108.200 de mișcări pe aeroportul Otopeni.

Apple a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, depășind Samsung CITEȘTE ȘI Apple a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, depășind Samsung

"Evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București depășește tendința generală înregistrată la nivel european. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creștere substanțială a numărului de mișcări de aeronave, devansând și la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 11,2% față de aceeași perioadă a anului 2015", a precizat compania, într-un comunicat.

Creșterea rapidă a traficului pe cel mai mare aeroport al țării a generat și nemulțumiri în ultimele luni, din cauza aglomerației înregistrate la anumite ore.

De la mijlocul luni noiembrie, Compania Națională Aeroporturi București a deschis pentru pasageri, patru noi porți de îmbarcare, iar din 9 septembrie, compania a inaugurat încă două ghișee pentru polițiștii de frontieră, respectiv patru posturi de control al documentelor, pe fluxul de plecări.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă au operat anul trecut 37 de companii aeriene, care au transportat pasageri către 92 de destinații.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul internațional henri coandă
pasageri