Aeroporturile din Europa se așteaptă la mai mulți pasageri în 2024 decât înaintea pandemiei

Aeroporturile din Europa se așteaptă la mai mulți pasageri în 2024 decât înaintea pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2023

Aeroporturile din Europa se așteaptă în 2024 la un număr mai mare de pasageri decât înaintea pandemiei, a previzionat miercuri ACI Europe, o organizație care reprezintă peste 500 de aeroporturi din 55 de țări europene, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După o creștere solidă de 11,6% a numărului pasagerilor în august, ACI a revizuit în creștere estimările pentru anul viitor, scrie Agerpres.

Un tren de noapte va face legătura între patru capitale europene, din primăvara viitoare CITEȘTE ȘI Un tren de noapte va face legătura între patru capitale europene, din primăvara viitoare

Organizația cu sediul la Bruxelles se așteaptă la o creștere a traficului pe aeroporturile din Europa cu 1,4% față de 2019, înaintea pandemiei, în timp ce anul acesta ar urma să se înregistreze un nivel cu 4,5% mai scăzut.

Există diferențe semnificative între aeroporturi, mai puțin de jumătate revenind până acum la nivelul de dinaintea crizei.

În rândul marilor huburi, aeroportul din Istanbul a înregistrat în august o creștere de 12,6% a numărului de pasageri comparativ cu 2019, în urma extinderii activităților companiei aeriene Turkish Airlines.

Aeroportul din Frankfurt a raportat în august un declin de 15,3% al numărului de pasageri, fiind cel mai departe de perioada de dinaintea pandemiei în rândul primelor cinci aeroporturi din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
pasageri
europa