Alaska Airlines a anulat peste 200 de zboruri după ordinul FAA

Alaska Airlines a anulat peste 200 de zboruri după ordinul FAA
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2024

Alaska Airlines (ALK.N) a anunțat că a anulat 170 de zboruri duminică și alte 60 luni, după ce Administrația Federală pentru Aviație din SUA (FAA) a ordonat oprirea la sol a 171 de avioane Boeing (BA.N) 737 MAX 9 pentru a efectua inspecții, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania aeriană a precizat că anulările vor continua și în prima jumătate a săptămânii. Anulările de duminică au afectat aproape 25.000 de pasageri, a adăugat operatorul aerian cu sediul în Seattle, care are 65 de aeronave 737 MAX 9 în flota sa, scrie News.ro.

De ce a dispărut Ryanair de pe site-urile agențiilor de turism online: războiul biletelor și acuzațiile de creștere a prețurilor. Compania aeriană se bucură: așa atragem călătorii pe site-ul nostru CITEȘTE ȘI De ce a dispărut Ryanair de pe site-urile agențiilor de turism online: războiul biletelor și acuzațiile de creștere a prețurilor. Compania aeriană se bucură: așa atragem călătorii pe site-ul nostru

FAA a ordonat sâmbătă blocarea temporară la sol a 171 de avioane Boeing dotate cu același panou, după ce un avion al companiei Alaska Airlines a fost nevoit să aterizeze de urgență cu un gol în fuzelaj.

Un element s-a desprins din partea stângă a avionului după decolarea din Portland, Oregon, în drum spre Ontario, California, obligându-i pe piloți să întoarcă avionul și să aterizeze în siguranță cu toți cei 171 de pasageri și șase membri ai echipajului la bord.

"Avioanele vor rămâne la sol până când FAA se va convinge că sunt sigure", a precizat agenția cu privire la avioanele 737 MAX 9 afectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
alaska airlines
faa