Apple testează deja mașini autonome, dar în alt scop decât cel inițial

Apple testează deja mașini autonome, dar în alt scop decât cel inițial
scris 12 sep 2016

Compania americană care tocmai a lansat un nou model de iPhone realizează în secret teste cu mașini autonome în scopul dezvoltării de soluții software pentru acestea.

Cu nume de cod Titan, proiectul Apple de a dezvolta mașini autonome a trecut la etapa de testare în secret  pe drumuri publice. Însă, conform unui articol publicat în The New York Times, Apple a schimbat focusul proiectului din cauza numeroaselor probleme cu care s-a confruntat.

Inițial, Apple a dorit să creeze un produs complet, care să includă mașina și software-ul necesar. Odată cu venirea la conducere a lui Bob Mansfield, direcția de dezvoltare s-a schimbat, iar Apple a fost nevoită să taie mai multe locuri de muncă.

Mansfield a schimbat focusul de la dezvoltarea unei mașini autonome la crearea de software pentru mașinile autonome.

FOTO&VIDEO Mercedes a dezvăluit o furgonetă cu drone pentru livrări CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Mercedes a dezvăluit o furgonetă cu drone pentru livrări

Înainte de această decizie, Apple a lucrat 18 luni și a angajat peste 1.000 de oameni pentru dezvoltarea unei mașini autonome. Conform celor de la The New York Times, compania condusă de Tim Cook s-a lovit de probleme ”de nerezolvat” care au făcut ca pretențiile Apple să se rezume, cel puțin pentru moment, la software-ul pentru mașini autonome.

Se pare că șefii Apple au concluzionat că produsul cu care vor ieși pe piață nu aduce nimic în plus față de ceea ce pot oferi rivalii. În schimb, software-ul Apple ar putea fi folosit de producătorii tradiționali de mașini autonome care au pierdut startul în cursa condusă de Tesla.

În afară de compania lui Elon Musk, piața mașinilor autonome mai are pretendenți precum Uber, care deja a lansat un program pilot de drive sharing cu mașini autonome, sau Google, care testează deja de mulți ani software-ul necesar conducerii autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
masini autonome