Auditul producției de avioane Boeing 737 MAX a scos la iveală mai multe cazuri de nerespectare a cerințelor de control al calității

Auditul producției de avioane Boeing 737 MAX a scos la iveală mai multe cazuri de nerespectare a cerințelor de control al calității
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2024

Administrația Federală pentru Aviație (FAA) a declarat că auditul producției avioanelor 737 MAX la Boeing și furnizorul Spirit AeroSystems a identificat mai multe cazuri în care companiile nu au respectat cerințele de control al calității, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FAA a mai spus că a găsit ”probleme de neconformitate în controlul procesului de producție al Boeing, manipularea și depozitarea pieselor și controlul produselor”, scrie News.ro.

Avans semnificativ al mărcii Dacia pe piața din Germania CITEȘTE ȘI Avans semnificativ al mărcii Dacia pe piața din Germania

FAA nu a detaliat acțiunile corective specifice pe care Boeing și Spirit trebuie să le ia, dar a trimis companiilor un rezumat al constatărilor sale în auditul său finalizat.

Spirit AeroSystems, care produce fuselajul avioanelor MAX, a declarat că este ”în contact cu Boeing și FAA cu privire la acțiunile corective adecvate”.

Boeing a spus ca răspuns că, ”în deficiențelor noastre de calitate, a constatărilor auditului FAA și a raportului recent al comisiei de expertiză, avem o imagine clară a ceea ce trebuie făcut”. 

Boeing a confirmat vineri că este în discuții pentru a cumpăra Spirit AeroSystems, o fostă subsidiară pe care a separat-o de grup în 2005.

Auditul FAA a fost determinat de o urgență în aer, din 5 ianuarie, care a implicat o aeronavă nouă 737 MAX 9 a operatorului Alaska Airlines care a pierdut un panou de ușă în timp ce zbura la o altitudine de 4.877 de metri.

Veniturile generate de pe urma opțiunilor plătite au devenit cruciale pentru companiile aeriene CITEȘTE ȘI Veniturile generate de pe urma opțiunilor plătite au devenit cruciale pentru companiile aeriene

FAA a interzis anterior Boeing să-și extindă producția de avioane 737 și, în ianuarie, a declarat că ”problemele de asigurare a calității pe care le-am văzut sunt inacceptabile”.

Săptămâna trecută, administratorul FAA, Mike Whitaker, a declarat că Boeing trebuie să dezvolte un plan cuprinzător pentru a aborda ”problemele sistemice de control al calității”, în termen de 90 de zile, după o întâlnire din 27 februarie cu CEO-ul Dave Calhoun.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max
faa