Blue Air negociază cu Boeing cumpărarea a cel puțin 20 de avioane, mutare care ar dubla flota operatorului român low-cost

Blue Air negociază cu Boeing cumpărarea a cel puțin 20 de avioane, mutare care ar dubla flota operatorului român low-cost
scris 17 iun 2017

Compania aeriană românească low-cost Blue Air, al doilea jucător de pe piața locală a transportului aerian de pasageri, poartă discuții cu constructorul american Boeing pentru cumpărarea a cel puțin 20 de avioane 737 MAX, în valoare de circa 1,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Boeing 737 Max este cea mai recentă generație a celui mai vândut model al producătorului american.

Achiziția ar dubla flota BlueAir, care la finele anului trecut era alcătuită din 25 de aeronave Boeing 737, de generație mai veche. Expansiunea ar crește competitivitatea Blue Air pe piața din România, unde compania concurează cu jucătorii low-cost Wizz Air, Ryanair și EasyJet.

Ptrivit unor surse apropiate situației, achiziția ar putea fi anunțată la Paris Air Show, săptămâna viitoare, iar comanda ar putea ajunge până la 50 de avioane.

Blue Air estimează o creștere cu 12,8% a numărului de pasageri în acest an, până la 4,05 milioane, după un avans de 80% în 2016, creștere ce ar urma să fie susținută de extinderea flotei de avioane și deschiderea a două noi baze.

În 2016, liderul pieței românești de transport aerian a fost, în funcție de numărul de pasageri, compania ungară Wizz Air, cu 5,5 milioane de pasageri. Wizz Air a fost urmată, în ordine, de Blue Air, Tarom și Ryanair.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
flota
low cost
avioane
blue air