Boc lansează licitație pentru un drum expres vital

Boc lansează licitație pentru un drum expres vital
scris 8 feb 2023

Licitația pentru drumul expres care face legătura între Tureni, DN1 și Autostrada Transilvania a fost lansată.

Este un proiect vital care poate degreva Turda de traficul greu, arată Turda News.

Andreea Enache, fost executiv la Marvel, și Vlad Popovici, fost managing director la Kubis România, se alătură companiei dezvoltatoare de jocuri video Amber Studio CITEȘTE ȘI Andreea Enache, fost executiv la Marvel, și Vlad Popovici, fost managing director la Kubis România, se alătură companiei dezvoltatoare de jocuri video Amber Studio

Valoarea devizului general aprobat conform H.G. 853/30.06.2022 este de 788.787.897 lei cu TVA. Proiectul are asigurată finanțarea necesară pentru implementarea lucrărilor.

„Acest proiect va contribui la descongestionarea traficului din Cluj – Napoca, zona Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. Traficul greu care azi se descarcă de pe autostrada la Gilău – Nădășel și pleacă în direcția Maramureș sau Bistrița va ocoli municipiul Cluj-Napoca utilizând drumul expres nou propus în zona Tureni și centura ocolitoare Vâlcele – Apahida.

ULTIMA ORĂ România a depășit Germania și este lider european în producția de SUV-uri subcompacte, cu Duster și Puma CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a depășit Germania și este lider european în producția de SUV-uri subcompacte, cu Duster și Puma

De asemenea, traficul Gilău – Cluj-Napoca va fi diminuat având în vedere posibilitatea utilizării unei alte conexiuni cu Autostrada Transilvania, cea propusă prin acest proiect.” spune primarul Clujului, Emil Boc.

Pe lângă cei 5 kilometri de traseu, se vor construi și circa 5 km de bretele, la capătul dinspre autostradă și circa 2,7 kilometri de bretele la capătul care va face legătura cu DN1.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada transilvania
licitatie