Boeing va începe să livreze avioane comerciale capabile să funcționeze doar cu biocarburanți, până la sfârșitul deceniului

Boeing va începe să livreze avioane comerciale capabile să funcționeze doar cu biocarburanți, până la sfârșitul deceniului
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2021

Boeing a anunțat că va începe să livreze avioane comerciale capabile să funcționeze doar cu biocarburanți până la sfârșitul deceniului, afirmînd că reducerea daunelor produse mediului de carburanții fosili este ”provocarea vieții noastre”, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Obiectivul Boeing, care necesită actualizarea sistemelor avioanelor, creșterea cerințelor legate de amestecul carburanților și certificarea de siguranță din partea autorităților de reglementare, este un element central al obiectivului mai larg al industriei de reducere la jumătate a emisiilor de carbon până în 2050, a arătat producătorul american de avioane, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Shell revine în România. Începe operațiuni directe de transport comercial rutier, renunțând la agentul local după 15 ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Shell revine în România. Începe operațiuni directe de transport comercial rutier, renunțând la agentul local după 15 ani

”Este o provocare extraordinară, este provocarea vieții noastre”, a declarat directorul pentru Strategie în Domeniul Sustenabilității, Sean Newsum.

Zborurile comerciale generează în prezent circa 2% din emisiile de carbon la nivel global și aproximativ 12% din emisiile generate de transporturi, potrivit datelor citate de Air Transport Action Group (ATAG).

Boeing are la dispoziție numai un deceniu pentru a ajunge la ținta sa, pentru că avioanele care vor intra în exploatare în 2030 vor rămâne în serviciu, în mod normal, până în 2050.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
avioane comerciale
biocarburanți