Bolojan aduce un fost CEO Blue Air să-i conducă Air Oradea

Bolojan aduce un fost CEO Blue Air să-i conducă Air Oradea
scris 1 oct 2021

Gheorghe Răcaru, fostul CEO Blue Air, va fi administratorul Air Oradea, companie aeriană anunțată de Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Gheorghe Răcaru a fost director general al Blue Air din prima zi a companiei, 13 decembrie 2004, și și-a menținut funcția până pe 3 octombrie 2018, cu o pauză, în perioada 2009-2013.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Air Oradea va avea trei zboruri zilnice spre București în zilele lucrătoare, câte două în zilele nelucrătoare spre Capitală, și patru zboruri spre hub-uri europene.

Anterior a fost anunțat că Județul Bihor și municipiul Oradea își înființează, în premieră națională, o companie aeriană proprie, care va crea zilnic un pod aerian spre Capitală, dar și spre importante hub-uri aeriene europene.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Compania va deținută de Primăria Oradea cu 60% din acțiuni și Consiliul Județean cu 40%, potrivit declarațiilor făcute de primarul Florin Birta. Consiliul Județean deține majoritatea acțiunilor la Aeroportul din Oradea, anunță Bihoreanul.

Scopul creării companiei aeriene este unul triplu, potrivit primarului din Oradea: „dezvoltarea transportului aerian, atragerea de investitori și turiști în Oradea și în Bihor, și crearea unei mase critice de pasageri care să frecventeze Aeroportul din Oradea”.

viewscnt
Afla mai multe despre
air oradea
gheorghe răcaru