Bombardier vinde divizia de echipamente feroviare grupului francez Alstom, într-un acord de 8,2 miliarde de dolari. Companiile, prezente și în România

Bombardier vinde divizia de echipamente feroviare grupului francez Alstom, într-un acord de 8,2 miliarde de dolari. Companiile, prezente și în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2020

Grupul canadian Bombardier a convenit vânzarea diviziei de echipamente feroviare grupului francez Alstom, pentru a valoare de întreprindere de 8,2 miliarde de dolari, urmând să acorde mai multă atenție diviziei de aviație și plății datoriilor, relatează CNBC.

Acordul va avea loc în mare parte în numerar, o parte din sumă urmând să fie plătită în acțiuni Alstom noi, au confirmat Bombardier și Alston în comunicate separate, scrie News.ro.

Guvernul SUA ar putea interzice General Electric să livreze motoare pentru un nou avion de pasageri produs de China CITEȘTE ȘI Guvernul SUA ar putea interzice General Electric să livreze motoare pentru un nou avion de pasageri produs de China

Bombardier a anunțat că va primi o sumă netă de 4,20-4,5 miliarde de dolari, după deducerea unei sume care va reveni managerului canadian de fonduri de pensii Caisse de dépôt et placement du Québec, care deține o participație de 30% la divizia de echipamente feroviare.

În urma acrodului, Caisse va deveni cel mai mare acționar al grupului Alstom. Tranzacția ar urma să fie finalizată în prima jumătate a anului 2021, a precizat Bombardier.

Memorandumul de înțelegere dintre Bombardier și Alstom a fost aprobat de consiliile de administrație ale celor două companii.

În România, compania este furnizor de trenuri și servicii de mentenanță pentru Metrorex, fiind implicată, printre altele, și în proiectul reabilitării tronsonului feroviar Simeria-Sighișoara, parte din Coridorul IV Pan-European, care leagă Germania de Turcia, cu trecere prin Cehia, Austria, Ungaria, România și Bulgaria, desemnat de UE drept una dintre cele mai importante rute de transport pe calea ferată.

Bombardier are, la Cluj-Napoca, un centru de servicii cu 687 de angajați și afaceri de 88,8 milioane de lei (date pentru 2018). Birourile de shared-services din Cluj-Napoca deservesc activitatea globală a companiei, respectiv 60 de unități de producție din 28 ed țări, pe trei direcții: resurse umane, finanțe și achiziții.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
bombardier
alstom