Bosch va investi un miliard de euro într-o fabrică de componente pentru mașinile autonome în Dresda

Bosch va investi un miliard de euro într-o fabrică de componente pentru mașinile autonome în Dresda
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2017

Furnizorul german de componente auto Bosch va investi un miliard de euro într-o fabrică de componente pentru automobile autonome în orașul german Dresda, aceasta fiind cea mai mare investiție anunțată, până în prezent, de companie, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fabrica va avea 700 de muncitori, iar construcția este estimată a fi finalizată în 2019. Investiția vine în contextul în care tot mai mulți manageri din industria auto consideră că mașinile autonome și electrice reprezintă viitorul, scrie News.ro.

Fabrica din Dresda va produce procesoare pentru automobile autonome, case inteligente și infrastructura conectată la internet.

Continental a dezvoltat la uzina din Timișoara o tehnologie wireless de încărcare a mașinilor electrice CITEȘTE ȘI Continental a dezvoltat la uzina din Timișoara o tehnologie wireless de încărcare a mașinilor electrice

Conducerea companiei a subliniat că cererea pentru semiconductori va crește în contextul avansului industriilor care au nevoie de conectivitate și automatizare.

În România, Bosch are peste 3.200 de angajați și înregistrează anual afaceri cumulate de peste 270 milioane de euro. Compania are linii de producție în județele Cluj și Alba, dar și un centru de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
masini autonome
dresda