Bosch va investi un miliard de euro într-o fabrică de componente pentru mașinile autonome în Dresda

Bosch va investi un miliard de euro într-o fabrică de componente pentru mașinile autonome în Dresda
scris 19 iun 2017

Furnizorul german de componente auto Bosch va investi un miliard de euro într-o fabrică de componente pentru automobile autonome în orașul german Dresda, aceasta fiind cea mai mare investiție anunțată, până în prezent, de companie, potrivit Bloomberg.

Fabrica va avea 700 de muncitori, iar construcția este estimată a fi finalizată în 2019. Investiția vine în contextul în care tot mai mulți manageri din industria auto consideră că mașinile autonome și electrice reprezintă viitorul, scrie News.ro.

Fabrica din Dresda va produce procesoare pentru automobile autonome, case inteligente și infrastructura conectată la internet.

Continental a dezvoltat la uzina din Timișoara o tehnologie wireless de încărcare a mașinilor electrice CITEȘTE ȘI Continental a dezvoltat la uzina din Timișoara o tehnologie wireless de încărcare a mașinilor electrice

Conducerea companiei a subliniat că cererea pentru semiconductori va crește în contextul avansului industriilor care au nevoie de conectivitate și automatizare.

În România, Bosch are peste 3.200 de angajați și înregistrează anual afaceri cumulate de peste 270 milioane de euro. Compania are linii de producție în județele Cluj și Alba, dar și un centru de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bosch
masini autonome
dresda