British Airways se pregătește pentru cea mai mare grevă din istoria sa

British Airways se pregătește pentru cea mai mare grevă din istoria sa
scris 6 sep 2019

Compania aeriană britanică British Airways ar putea să se confrunte săptămâna viitoare cu o grevă a piloților, situație care ar putea duce la paralizarea activității operatorului, transmite AFP.

După refuzul echipei manageriale de a relua negocierile cu sindicatul Balpa, piloții de la British Airways au anunțat că au de gând să declanșeze o grevă de 48 de ore în zilele de luni și marți, acțiune care va paraliza zborurile companiei. Potrivit Balpa, va fi pentru prima dată când piloții companiei aeriene intră în grevă, scrie Agerpres.

Războiul producătorilor cu furnizorii de gaze pe tema abrogării OUG 114: unii vor liberalizare imediată, ceilalți ar vrea să mai beneficieze o perioadă de prețuri reglementate CITEȘTE ȘI Războiul producătorilor cu furnizorii de gaze pe tema abrogării OUG 114: unii vor liberalizare imediată, ceilalți ar vrea să mai beneficieze o perioadă de prețuri reglementate

În consecință, British Airways, care aparține grupului aerian IAG, ar putea să se confrunte cu cea mai mare grevă din istoria sa, o acțiune care va angrena peste 90% dintre cei 4.300 de piloți ai săi. Potrivit presei locale, 1.600 de zboruri British Airways riscă să fie anulate săptămâna viitoare, ceea ce ar putea bloca la sol până la 290.000 de pasageri care urmau să zboare cu aeronavele companiei.

Joi seară, British Airways a respins o ofertă de ultim moment venită de la sindicatul Balpa, care s-a oferit să renunțe la grevă dacă managementul companiei revine la masa negocierilor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
british airways
greva