California investighează incidente în care au fost implicate vehicule autonome ale General Motors

California investighează incidente în care au fost implicate vehicule autonome ale General Motors
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2023

Autoritatea de reglementare auto din California investighează ”incidente recente” care au implicat vehicule autonome operate de unitatea Cruise a General Motors din San Francisco și a cerut companiei să scoată din circulație jumătate din robotaxiurile sale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declarația Departamentului de Autovehicule din California (DMV) a venit după ce un robotaxi a fost implicat într-un accident cu un vehicul de urgență în San Francisco, joi seara, cel mai recent accident în care au fost implicate mașinile autonome, scrie News.ro.

Inflația și scumpirea carburanților stimulează interesul românilor pentru scuterele electrice CITEȘTE ȘI Inflația și scumpirea carburanților stimulează interesul românilor pentru scuterele electrice

Autoritatea de reglementare a mai spus că a cerut Cruise să-și reducă imediat flota activă de vehicule cu 50% până când investigația este finalizată și Cruise ia măsuri pentru a îmbunătăți siguranța rutieră.

Cruise a fost de acord cu o reducere de 50% a flotei, a adăugat acesta.

”DMV își rezervă dreptul, în urma investigării faptelor, de a suspenda sau de a revoca permisele de testare și/sau de desfășurare”, dacă se stabilește că este un risc nerezonabil pentru siguranța publică, a spus autoritatea de reglementare într-un comunicat.

Cruise a spus că una dintre mașinile sale ”a intrat în intersecție cu semafor verde și a fost lovită de un vehicul de urgență care părea să se îndrepte către locul de urgență” , joi, după ora 22:00.

Mașina ”a identificat riscul unei coliziuni și a inițiat o manevră de frânare, reducându-și viteza, dar în cele din urmă nu a reușit să evite coliziunea”, a declarat vineri compania, care investighează incidentul, într-un comunicat.

Investigația inițială arată că această coliziune a avut loc atunci când o mașină de pompieri opera în caz de urgență cu luminile roșii orientate spre față și sirena aprinse, a declarat Departamentul de Poliție din San Francisco.

Tranzacție - Lanțul de farmacii Beneva cumpără o nouă afacere CITEȘTE ȘI Tranzacție - Lanțul de farmacii Beneva cumpără o nouă afacere

Poliția a spus că singurul pasager din vehiculul autonom a fost transportat la un spital local cu răni care nu pun viața în pericol.

Comisia de Utilități Publice din California (CPUC) a votat săptămâna trecută pentru a permite robotaxiurilor Cruise și  Waymo, deținută de grupul Alphabet, să funcționeze la orice oră din zi în San Francisco și să taxeze pasagerii pentru călătorii, în ciuda opoziției puternice din partea rezidenților și agențiilor orașului.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
california
vehicule autonome