Chery a reclamat Mercedes-Benz în China, din cauza folosirii numelui EQ pentru o gamă de vehicule electrice

Chery a reclamat Mercedes-Benz în China, din cauza folosirii numelui EQ pentru o gamă de vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2017

Producătorul auto chinez Chery Automobile a făcut o plângere împotriva Mercedes-Benz la autoritatea de reglementare a mărcilor din China, din cauza folosirii numelui EQ pentru o gamă de vehicule electrice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un purtător de cuvânt al Chery a declarat joi că producătorul auto a făcut reclamație la Biroul pentru Mărci al Administrației de Stat pentru Industrie și Comerț, prin care speră că împiedice Mercedes să folosească numele EQ în China, scrie News.ro.

Chery folosește numele eQ de doi ani, pentru două automobile electrice cu două uși, a arătat reprezentantul companiei.

Mercedes a prezentat anul trecut un vehicul concept pentru viitoarea gamă de vehicule electrice a companiei, afirmând că va construi primul automobile EQ la o fabrică din Germania până la sfârșitul acestui deceniu.

Guvernul dublează la 10.000 euro subvenția pentru cumpărarea unei mașini electrice noi CITEȘTE ȘI Guvernul dublează la 10.000 euro subvenția pentru cumpărarea unei mașini electrice noi

Constructorul auto german a anunțat în 2016 că ar putea fabrica automobile EQ în China, dar nu a oferit o dată de lansare.

Un purtător de cuvânt al Mercedes a refuzat să comenteze joi.

O decizie în favoarea Chery a autoritățiile de reglementare chineze ar fi o lovitură pentru Mercedes pe o piață majoră pentru vehiculele care folosesc surse alternative de energie. Numărul de automobile electrice comercializate în China depășește livrările combinate din restul lumii, datorită, în parte, inițiativelor guvernului de combatere a poluării.

viewscnt
Afla mai multe despre
chery
mercedes-benz