CJ Brașov va cere Comisiei Europene activarea unei scheme de ajutor de minimis pentru operatorii aerieni

CJ Brașov va cere Comisiei Europene activarea unei scheme de ajutor de minimis pentru operatorii aerieni
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2023

După ce compania Dan Air a anunțat că își mută operațiunile de la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav la Aeroportul Intrenațional Bacău, care are în derulare o schemă de minimis pentru atragerea operatorilor aerieni, Consiliul Județean (CJ) Brașov a anunțat că va pregăti, la rândul său, un program de sprijin financiar al operatorilor aerieni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, administrația județeană brașoveană urmează să definitiveze procedura după care poate fi acordată schema de ajutor de minimis pentru susținerea activității operatorilor aerieni pe Aeroportul Brașov. Pentru a putea acorda acest sprijin financiar, va trebui ca, în prealabil, să fie obținut acceptul Comisiei Europene, relatează BZB.

Profitul anual al Inter IKEA s-a dublat la 1,95 de miliarde de euro, ca urmare a diminuării presiunii asupra prețurilor CITEȘTE ȘI Profitul anual al Inter IKEA s-a dublat la 1,95 de miliarde de euro, ca urmare a diminuării presiunii asupra prețurilor

Conform explicațiilor președintelui Consiliului Judenean Brașov, Șerban Todorică, acordarea acestui ajutor care are drept scop stimularea companiilor aeriene în vederea creșterii traficului de pasageri și a numărului de destinații operate, așa cum se întâmplă în cazul altor consilii județene din țară care dețin aeroporturi, se va realiza și la Brașov, imediat ce vor fi parcurse toate etapele prevăzute de lege.

”Deciziile privind restrângerea sau dezvoltarea operațiunilor aeriene le aparțin acestora în totalitate și sunt luate în urma propriilor calcule economico-financiare. Nu depinde de noi ca un operator privat să intre sau să iasă din piață. Noi, ca autoritate publică județeană, vom susține orice activitate care vine în sprijinul consolidării poziției Aeroportului Brașov între cele mai importante facilități de transport aerian din țara noastră”, a declarat președintele CJ Brașov, Șerban Todorică

viewscnt
Afla mai multe despre
dan air
cj brașov