CNAIR a anunțat semnarea contractul de 24 milioane de euro pentru construcția pasajului Domnești

CNAIR a anunțat semnarea contractul de 24 milioane de euro pentru construcția pasajului Domnești
scris 10 mai 2017

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat miercuri semnarea contractului pentru proiectarea și execuția pasajului suprateran pe Drumul Județean (DJ) 602, centura București – Domnești, evaluat la 108,9 milioane lei (24 milioane euro), cu TVA, cu asocierea Straco Grup – Comnord – Specialist Consulting.

Construcția propriu-zisă a acestui pasaj, lung de 374 de metri, va fi de 24 de luni, termenul de finalizare fiind anul 2019. Garanția de bună execuție va fi de 24 de luni, scrie News.ro.

”Configurat sub formă de sens giratoriu, pasajul va fi construit la intersecția dintre strada Prelungirea Ghencea - DJ602 și centura București și are ca principal scop fluidizarea traficului rutier în zonă”, se arată în comunicat.

CNAIR estimează că ordinul de începere al lucrărilor pentru acest pasaj va fi emis în toamna acestui an. Lucrările prevazute in proiect sunt grupate în trei părți.

Prima este pasajul propriu-zis, a doua este reprezentate de pasajele pe centură, pe bretelele de urcare și coborâre la intersecția giratorie, iar a treia este intersecția giratorie. Prin realizarea acestei lucrari se urmărește, în principal, decongestionarea traficului și fluidizarea circulației pe centura Capitalei, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România.

FOTO Ford Trucks deschide în România cel mai mare birou pe care îl are în Europa CITEȘTE ȘI FOTO Ford Trucks deschide în România cel mai mare birou pe care îl are în Europa

”Sunt prevăzute și două drumuri colectoare pentru accesul riveranilor, unul fiind amplasat de o parte și de alta a rampei dinspre București a pasajului de pe Prelungirea Ghencea – DJ602 și altul la rampa dinspre Domnești. Accesul în aceste două drumuri se face pe baza unor intersecții giratorii amplasate la baza rampelor”, se arată în comunicat.

Totodată, pentru traversarea pietonală a căii ferate, s-au prevăzut de o parte și de alta a șoselei de centură două scări metalice, sub pasaj.

Lucările la pasajul de la Domnești de pe centura Capitalei au fost amânate în ultimul an în special din cauza contestațiilor. Odată cu expirarea perioadei legale de depunere a contestațiilor, CNAIR a putut să demareze semnarea contractului, procedură care era estimată inițial să fie finalizată la finalul lunii aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
pasaj domnesti