Comisia Europeană cere Franței să recupereze 8,5 milioane de euro de la Ryanair

Comisia Europeană cere Franței să recupereze 8,5 milioane de euro de la Ryanair
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 aug 2019

Comisia Europeană a cerut autorităților franceze să recupereze 8,5 milioane de euro de la Ryanair, după ce a concluzionat că transportatorul aerian irlandez a beneficiat de ajutor de stat ilegal în Hexagon.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma unei plângeri făcute de un competitor al Ryanair, Comisia a lansat, în iulie anul trecut, o investigație privind contractele de marketing încheiate între Ryanair și Asociația pentru Promovarea Fluxurilor Turistice și Economice (APFTE), finanțată de autoritățile locale și regionale din Montpellier. În baza contractelor, Ryanair a beneficiat de plăți totale de 8,5 milioane de euro, angajându-se, în schimb, să promoveze aeroportul și regiunea Montpellier pe pagina de web proprie.

Plățile au fost efectuate în perioada 2010-2017.

Dacia Duster a primit un nou motor. Ce preț va avea în România CITEȘTE ȘI Dacia Duster a primit un nou motor. Ce preț va avea în România

Potrivit Comisiei, acordurile cu Ryanair nu au reflectat nevoile efective de marketing ale APFTE, ci au servit drept stimulente pentru ca Ryanair să își mențină o bază de operații pe aeroportul din Montpellier.

Investiția a relevat că APFTE a încheiat acordurile direct cu Ryanair, sau cu subsidiara sa AMS, fără să se adreseze și altor operatori aerieni și fără să organizeze licitații publice pentru atribuirea contractelor.

“Ancheta a arătat că anumite plăți ale autorităților locale franceze în favoarea companiei Ryanair pentru promovarea aeroportului din Montpellier au oferit Ryanair un avantaj nedrept și selectiv față de concurenții săi și au provocat daune altor regiuni și aeroporturi regionale. Acest lucru este ilegal în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat. Franța trebuie să recupereze acum ajutorul de stat ilegal", a declarat comisarul UE pentru concurență, Margrethe Vestager.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
franta
montpellier
ajutor ilegal
ajutor de stat
comisia europeana
contracte marketing
plati