Confruntat cu o defecțiune, un Boeing și-a golit rezervoarele cu carburant peste o școală din California

Confruntat cu o defecțiune, un Boeing și-a golit rezervoarele cu carburant peste o școală din California
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2020

Un Boeing al companiei americane Delta Air Lines, confruntat marți cu o problemă tehnică la bord, și-a golit rezervoarele cu carburant deasupra suburbiilor Los Angeles, afectând ușor în jur de 20 de copii și peste zece adulți care se aflau în curtea unei școli elementare, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News

Zborul Delta 89, un Boeing 777 cu destinația Shanghai (China), 'a avut probleme la un motor' la scurt timp după decolare, situație ce a forțat aparatul să se întoarcă pe aeroportul din Los Angeles, a declarat agenției franceze de presă un purtător de cuvânt al Delta Air Lines.

Aeronava a aterizat fără probleme în jurul orei locale 12:00, dar înainte de aceasta a aruncat carburant - 'așa cum prevede procedura normală' - cu scopul de a ușura avionul în vederea unei aterizări de urgență, a asigurat același purtător de cuvânt, potrivit Agerpres.

TABEL Volkswagen Group a vândut aproape 11 milioane de autovehicule în 2019 CITEȘTE ȘI TABEL Volkswagen Group a vândut aproape 11 milioane de autovehicule în 2019

Carburantul a căzut mai ales peste o școală elementară din Cudahy, la 25 km est de aeroport. Serviciile de intervenție rapidă care au sosit imediat la locul incidentului au acordat asistență unui număr de circa 20 de copii și 11 adulți care s-au plâns de iritații ale pielii sau de probleme respiratorii, dar 'în niciunul dintre cazuri nu a fost necesară spitalizarea', au subliniat pompierii, confirmând că substanța în cauză era într-adevăr carburant de avion.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
carburant
california
delta air lines