Contract de finanțare între România și BEI, de 600 de milioane de euro, pentru proiectul Autostrăzii A7

Contract de finanțare între România și BEI, de 600 de milioane de euro, pentru proiectul Autostrăzii A7
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2023

Executivul a aprobat, prin memorandum, negocierea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 milioane de euro, pentru susținerea proiectului Autostrada A7 România – Cofinanțare aferentă Mecanismului de Redresare și Reziliență B – și a semnării acestuia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin acest memorandum, Ministerul Finanțelor solicită Ministerului Afacerilor Externe acordarea împuternicirii de semnare a contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 de milioane euro, pentru susținerea proiectului Autostrada A7, scrie Agerpres.

Nu scăpăm de Euro 7: Parlamentul European a votat propunerea de negociere cu Consiliul și Comisia Europeană CITEȘTE ȘI Nu scăpăm de Euro 7: Parlamentul European a votat propunerea de negociere cu Consiliul și Comisia Europeană

„Un prim contract de finanțare, în valoare de 600 milioane euro, a fost semnat între România și BEI în data de 14 iunie 2023 și este destinat sprijinirii realizării unor secțiuni din cadrul autostrăzii A7, în lungime de 319 km (Ploiești – Pașcani). Acesta a fost aprobat în Parlament. Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de construcția unei autostrăzi cu o lungime de 319 km, profil 2 x 2 benzi de circulație, între Ploiești și Pașcani. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în 4 secțiuni: Ploiești – Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău – Focșani, cu o lungime de 82,44 km; Focșani – Bacău, cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Pașcani, cu o lungime de 77,39 km”, se precizează în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca europeană de investiții
autostrada a7