Deutsche Bahn vinde sute de biciclete abandonate

Deutsche Bahn vinde sute de biciclete abandonate
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2024

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a vândut anul trecut la licitație câteva sute de biciclete abandonate, informează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"În fiecare an, găsim aproximativ 2.700 de biciclete abandonate la cele 5.400 de gări ale noastre", a explicat o purtătoare de cuvânt de la Deutsche Bahn. Aproximativ jumătate dintre acestea sunt vândute la licitație, după ce au fost păstrate timp de cel puțin 10 săptămâni, scrie Agerpres.

BMW a început lucrările la noua fabrică de baterii din Germania CITEȘTE ȘI BMW a început lucrările la noua fabrică de baterii din Germania

Prețul obținut pentru aceste biciclete, care se vând la licitații organizate în diferite locații precum gara Berlin-Lichtenberg, depinde de tipul și de starea bicicletei. Însă, în medie, prețul rezultat la finalul licitației este de 60 de euro pentru o bicicletă, a explicat purtătoarea de cuvânt. Cu toate acestea, în diferite orașe sunt scoase la licitație și biciclete electrice, pentru care ofertele trec de 300 de euro.

"Într-o primă fază, sumele rezultate de pe urma vânzării fiecărei biciclete sunt ținute la păstrare", a explicat purtătoarea de cuvânt. Dacă fostul proprietar vine în decurs de trei ani de la data licitației, el este îndreptățit să primească suma colectată.

În caz contrar, "banii colectați vor fi utilizați pentru a finanța operațiunile de gestionare a obiectelor pierdute", a precizat purtătoarea de cuvânt. Potrivit acesteia, volumul mare al bunurilor pierdute, precum și gestionarea acestor bunuri, care presupune procesare, stocare, returnarea proprietarului și reciclare, vine cu costuri însemnate.

În fiecare an, aproximativ 250.000 de articole sunt pierdute de călători în trenurile și gările Deutsche Bahn din Germania. Asta înseamnă o medie de 700 de articole în fiecare zi. Printre acestea se numără obiecte de zi cu zi precum telefoane mobile dar și obiecte mai neobișnuite precum proteze dentare, rochii de mireasă și robe pentru judecători.

Potrivit Deutsche Bahn, o medie de 60% dintre obiectele pierdute pot fi returnate proprietarilor, "în cazul obiectelor cu valoare ridicate, precum laptop-uri, procentul ajungând până la 90%".

IBB Holding Group, fondat de Ion Crăciunescu, a inaugurat o stație de betoane: Acum suntem într-o poziție favorabilă pentru a participa la licitații CITEȘTE ȘI IBB Holding Group, fondat de Ion Crăciunescu, a inaugurat o stație de betoane: Acum suntem într-o poziție favorabilă pentru a participa la licitații

Oricine și-a uitat bicicleta în tren poate dovedi că este proprietarul ei prin menționarea anumitor caracteristici, precum marca și culoare, precum și locul în care a fost găsită.

Deutsche Bahn a informat anterior că în 2023 pierderile sale nete s-au ridicat la 2,35 miliarde de euro, de aproape zece ori mai mari decât pierderile de 227 milioane de euro înregistrate în 2022. De asemenea, cifra de afaceri a Deutsche Bahn a scăzut cu 13%, până la aproximativ 45,2 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bahn
biciclete