Două noi poduri peste Dunăre vor lega România de Bulgaria

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2015

România și Bulgaria vor fi unite de două noi poduri peste Dunăre, după cele de la Giurgiu-Ruse și Calafat-Vidin. Noile poduri fac parte dintr-un proiect mai amplu, denumit Spatial, despre strategia comună de dezvoltare teritorială a zonei transfrontaliere. Studiul de prefezabilitate pentru aceste poduri peste Dunăre între România și Bulgaria, o strategie comună de dezvoltare teritorială a celor două țări, o bază de date comună și un atlas al peisajelor dunărene sunt câteva dintre rezultatele acestui proiect.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

A fost realizat un studiu de prefezabilitate, fiind identificate patru posibile amplasamente, dintre care două - Turnu Măgurele-Nicopole și Călărași-Silistra - au fost propuse pentru realizarea unui studiu de fezabilitate și construcție efectivă. Conform studiului de prefezabilitate, ruta Turnu Măgurele-Nicopole de traversare a Dunării ar presupune lucrări pe 9,7 km, din care podul propriu-zis ar avea circa 2 km, iar ruta Călărași-Silistra – 10,2 km, din care podul propriu-zis – 1,68 km.

Puctele de trecere a frontierei cu Bulgaria sunt acum situate la Giurgiu (rutier+feroviar), Calafat (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul), Călărași (trecere cu bacul), Negru Vodă (rutier) și Vama Veche (rutier).

Două noi poduri peste Dunăre vor lega România de Bulgaria

viewscnt
Afla mai multe despre
pod peste dunare
pod romania bulgaria