Firea anunță eco-vouchere de 3.000 de euro pentru taxi

Firea anunță eco-vouchere de 3.000 de euro pentru taxi
scris 17 sep 2019

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, în Consiliul General, că propune acordarea de eco-vouchere pentru taximetrele din București, fiecare tichet urmând să aibă o valoare de 3.000 de euro, echivalentul în lei, la cursul BNR.

Branduri SensoDays - prezente la târgul Maison & Object 2019 Paris, ediția de septembrie CITEȘTE ȘI Branduri SensoDays - prezente la târgul Maison & Object 2019 Paris, ediția de septembrie

Firea a declarat, marți, că aceste eco-vouchere vor fi acordare tuturor taximetriștilor care dețin autoturisme poluante, scrie News.ro. Cu acești bani ar trebui cumpărate mașini nepoluante.

”Propun dezbaterii Consiliului general un proiect denumit Rabla pentru  taximetre. Este vorba despre acordarea  unui sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro la cursul în lei al Băncii Naționale tuturor taximetriștilor care dețin în acest moment autoturisme poluante. Trebuie să recunoaștem faptul că un cetățean care are un autoturism  cu care face două, trei, maximum patru drumuri pe zi în  medie, potrivit  analizelor pe care le avem la Direcția de Transporturi, 30 de kilometri într-o zi, pe când un taximetrist poate să ajungă și la 150 de kilometri pe zi. Prin urmare, iată câtă poluare poate să aducă în oraș un taximetrist care deține un autoturism poluant. Din totalul de 10.055 de licențe, potrivit Legii 38 pe care le are municipiul București, 7.500 sunt  legale și regulamentare, celelalte fiind în diverse stadii  litigioase. Din cele 7.500 de taximetre, 5500 sunt poluante. Aici încearcă proiectul nostru să rezolve problema poluării și țintim direct din 1 ianuarie 2020 acordarea a 3.000, pentru început, de eco-vouchere pentru taximetre în programul Rabla Taxi, urmând ca anul următor să fie acordate și celelalte 2.500 de eco-vouchere pentru taximetre”, a declarat Firea.

FOTO Vaslui: O femeie a ajuns la spital după ce a fost lovită de o bară căzută dintr-un TIR; bara a străpuns parbrizul mașinii în care femeia se afla cu soțul său CITEȘTE ȘI FOTO Vaslui: O femeie a ajuns la spital după ce a fost lovită de o bară căzută dintr-un TIR; bara a străpuns parbrizul mașinii în care femeia se afla cu soțul său

Edilul spune că efortul financiar este unul mic și că este vorba despre refinanțarea unui credit accesat în 2005.

”Efortul, ați putea să spuneți, că este mare, dar este mic, comparativ cu tot ceea ce se va întâmpla ca efecte pozitive în oraș. repet, pentru sănătatea noastră, a copiilor noștri, a celor care  ne vizitează, mult mai impotrtantă este prevenția decât tratarea unor boli care sunt  agravate de poluare. S-a afirmat că pe de o parte oferim o susținere financiară pentru taximetrștii care au mașini poluante, dar pe de altă parte municipiul București se împrumută, iar cei care vor veni după noi vor trebui să plătească facturile noastre. Vă dezamăgesc, noi acum refinanțăm un credin din 2015, iar în acel an, în 2015 s-a refinanțat un credit din 2005”, a spus Firea.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriela firea
eco-vouchere
rabla
taxi