Franța și Germania au ajuns la un acord privind programul comun referitor la un avion de luptă de generație viitoare

Franța și Germania au ajuns la un acord privind programul comun referitor la un avion de luptă de generație viitoare

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2018

Franța și Germania au ajuns la un acord referitor la următoarele etape ale unui program comun de proiectare a unui avion de luptă de generație viitoare, a declarat marți ministrul francez al Apărării, Florence Parly, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avionul, care va intra în exploatare în 2040, va înlocui avionul Rafale, construit de compania franceză Dassault Aviation, și aeronava Eurofighter, fabricată de un consorțiu european, scrie News.ro.

Parly a anunțat pe Twitter că acordul include lansarea unui prototip pentru avion și unul pentru motor, până la jumătatea anului viitor.

Skoda și VW, subordonate unui singur director în India, pentru a reuși să construiască mașini ieftine. Primul model va fi un SUV subcompact, ce ar putea fi exportat pe alte piețe CITEȘTE ȘI Skoda și VW, subordonate unui singur director în India, pentru a reuși să construiască mașini ieftine. Primul model va fi un SUV subcompact, ce ar putea fi exportat pe alte piețe

”Astăzi am făcut un pas decisiv, cu un acord pentru începerea studiilor referitoare la arhitectură și design și lansarea unor prototipuri (avion și motor) până la jumătatea lui 2019. Avensează”, a scris Parly pe Twitter.

Germania și Franța au semnat un memorandum de înțelegere în luna aprilie și au convenit ca Franța să conducă proiectul. Cele două guverne au avut divergențe în privința viitoarelor exporturi, în timp ce companiile implicate concurează pentru poziția de lider în privința sistemului care va integra avionul cu drone și alte arme.

Dassault și Airbus vor trimite propuneri pentru activitățile conceptuale inițiale referitoare la noul avion de luptă, autorităților germane și franceze, au declarat săptămâna trecută surse apropiate situației.

Cele două companii au convenit în principiu, în luna aprilie, să colaboreze la acest program, dar au spus că au nevoie de finanțare pentru a începe lucrările pentru noile tehnologii necesare.

Compania franceză Safran și compania germană MTU Aero Engines ar urma să colaboreze la dezvoltarea motorului. Compania franceză din industria electronicii Thales și producătorul european de rachete MBDA sunt interesate la rândul lor de o participație.

Spania ar putea la rândul ei să participe la acest program.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion de lupta
germania
franta