Grindeanu vă anunță - Unde veți găsi "punctul nevralgic" în drumul spre mare

Grindeanu vă anunță - Unde veți găsi "punctul nevralgic" în drumul spre mare
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că majoritatea reparațiilor de pe Autostrada A2 au fost fie încheiate, fie întrerupte înainte de minivacanța de 1 Mai, dar a menționat că singurul punct nevralgic în drumul spre mare în această perioadă va fi podul peste brațul Borcea, unde lucrările vor continua. El a precizat că acolo se circulă pe o singură cale a podului, în ambele sensuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În ceea ce privește traseul spre mare, vă pot spune că majoritatea reparațiilor de pe A2 au fost încheiate, fie întrerupte. A mai rămas un punct nevralgic, și anume podul peste brațul Borcea, unde lucrările vor continua inclusiv în perioada 1-2 mai. Aș vrea să vă mai spun că trebuie să continuăm lucrările acolo în această perioadă pentru a putea da în folosință podul fără restricții înainte de începerea efectivă a sezonului estival”, a afirmat ministrul Transporturilor, la Digi 24.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere


El a explicat că acest pod a fost mult mai deteriorat decât se credea inițial.

"Din păcate, acest pod a fost mult mai deteriorat decât a arătat expertiza inițială. Această situație a făcut ca lucrările să fie mai mari și de mai lungă durată. Problema acestui pod este, de fapt, execuția de la momentul inițial, din 1985. Probabil că atunci, pentru a grăbi deschiderea circulației pe pod, constructorii de la acea vreme nu au așternut hidroizolația între placa podului și covorul asfaltic, astfel încât apa s-a infiltrat constant și a distrus o mare parte din suprastructură, iar în momentul în care s-a decopertat, odată cu aceste lucrări, aceste lucruri au fost scoase în evidență. Atunci, pentru a nu repeta până la urmă greșeala făcută atunci, am decis să respectăm absolut toate procedurile tehnice, chiar dacă acestea înseamnă ceva mai mult timp. Practic, de 1 și 2 mai anul acesta se va circula pe o singură cale a podului, în ambele sensuri, dar mulți ani de acum încolo nu vor mai fi probleme pe structura acestui pod”, a mai transmis Sorin Grindeanu.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

El a menționat că lucrările la podul peste brațul Borcea se vor încheia la jumătatea lunii mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
autostrada