Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2019

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 1,1% în primul trimestru, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În aceeaṣi perioadă, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 0,2% comparativ cu trimestrul întâi din anul anterior, scrie News.ro.

În trimestrul 1 din 2019. comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2018, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣteri de 2,2 ori la categoria autobuze ṣi microbuze ṣi cu 52,9% la mopede ṣi motociclete.

Tesla Model 3 spulberă Audi A4, BMW Serie 3 și Mercedes-Benz C Class CITEȘTE ȘI Tesla Model 3 spulberă Audi A4, BMW Serie 3 și Mercedes-Benz C Class

Totodată, la categoria autoturisme, s-a înregistrat o scădere cu 2,1%.

”În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor a fost înregistrată creṣtere la categoria remorci ṣi semiremorci cu 5,8%, ṣi scăderi la autotractoare ṣi autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 5% respectiv cu 1,9%”, se arată în comunicat.

Față de trimestrul 4 din 2018, în trimestrul 1 din 2019 înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat scădere cu 3% la vehiculele pentru transportul pasagerilor ṣi creṣtere cu 1,7% la vehiculele pentru transportul mărfurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
transport pasageri
vehicule rutiere