Israelul vinde portul Haifa

Israelul vinde portul Haifa
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2022

Israelul a anunțat că va vinde portul Haifa, un important centru comercial de pe coasta sa mediteraneană, ofertanților câștigători Adani Ports din India și grupului local de produse chimice și logistică Gadot, pentru 4,1 miliarde de șekeli (1,18 miliarde de dolari), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gadot și Adani au câștigat la sfârșitul unui proces de licitație de doi ani, iar Israelul speră că vânzarea va reduce prețurile de import și va ajuta la scurtarea timpilor de așteptare notoriu de lungi în porturile israeliene, scrie News.ro.

Iohannis a semnat - România cumpără 32 de avioane F-16 de la Norvegia. Costuri suplimentare de 40 milioane euro, pentru 13 motoare de rezervă CITEȘTE ȘI Iohannis a semnat - România cumpără 32 de avioane F-16 de la Norvegia. Costuri suplimentare de 40 milioane euro, pentru 13 motoare de rezervă

”Privatizarea portului Haifa va crește concurența în porturi și va reduce costul vieții”, a declarat ministrul de Finanțe Avigdor Lieberman.

Adani va deține o participație majoritară de 70%, iar Gadot restul de 30%, potrivit unui oficial din industrie.

Niciuna dintre companii nu a fost disponibilă pentru comentarii imediate.

Adani Ports, care a declarat că este cea mai mare companie de utilități pentru transporturi din India, țintește expansiunea și caută să devină principalul grup portuar global, a declarat directorul general al companiei, Karan Adani, într-o conferință referitoare la venituri din luna mai.

Noii proprietari vor concura cu un port privat care s-a deschis în golful anul trecut, care este operat de Shanghai International Port Group .

Aproximativ 98% din toate mărfurile se deplasează în și din Israel pe mare, iar guvernul a modernizat sectorul pentru a menține creșterea economică.

Îmbunătățirea legăturilor cu țările arabe vecine creează, de asemenea, noi oportunități comerciale pentru Israel, iar Haifa este bine plasat pentru a deveni un hub regional.

Portul Haifa a declarat că noul grup va opera portul până în 2054 și că oferta câștigătoare a fost ”mai mare decât se aștepta”.

”După un proces complicat, am reușit să asigurăm viitorul Portului Haifa și capacitatea acestuia de a concura în următorii ani”, a declarat președintele Eshel Armoni.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
haifa