Ministerul Transporturilor a publicat proiectul pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Ovidiu – Tulcea

Ministerul Transporturilor a publicat proiectul pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Ovidiu – Tulcea
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2019

Ministerul Transporturilor a publicat un proiect de hotărâre pentru aprobarea notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor necesare pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru drumul expres Ovidiu (Constanța) – Tulcea, proiect estimat la 30,46 milioane lei, cu TVA

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea estimată a proiectului este de 30,46 milioane lei cu TVA, iar finanțarea proiectului se va realiza din fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM) și din alocații bugetare prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, scrie News.ro.

Tribunalul București încetează procesul împotriva lui Florică și Pescariu în dosarul Microsoft, în urma unei greșeli de procedură a procurorilor CITEȘTE ȘI Tribunalul București încetează procesul împotriva lui Florică și Pescariu în dosarul Microsoft, în urma unei greșeli de procedură a procurorilor

Pentru respectarea Master Planului General de Transport, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) trebuie să realizeze un drum expres care să facă legătura dintre municipiile Constanța și Tulcea.

”Traseul actual principal ce realizeaza legătura între Municipiul Constanța și Municipiul Tulcea este asigurat de Drumul Național  DN22 (E87), un traseu cu câte o bandă de circulație pe sens și cu un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulație a drumului. Cea mai mare parte a infrastructurii pe acest tronson are o stare tehnică defavorabilă – 60% din traseu este la standard de drum cu o singură bandă de circulație pe sens”, arată proiectul de act normativ.

Obiectivul general al proiectului este de a spori eficiența economică a rețelei de transport din România și de a aduce îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de călătorie între Constanța și Tulcea, îmbunătățind astfel și conectivitatea la nivel regional.

”Proiectul satisface, de asemenea, obiectivul de dezvoltare regională Tulcea fiind poarta de intrare către Delta Dunării, cu resursele sale ecologice și potențialul turistic unice în lume. Proiectul formează o parte a traseului între Constanța și regiunea de nord-est a României. Analiza fluxurilor de trafic din Modelul Național de Transport arată că standardul potrivit pentru acest proiect este cel de drum expres”, spun autorii proiectului.

Drumul Expres Ovidiu (Constanța) – Tulcea face parte din strategia de implementare la nivel național pentru Drumul Expres cu denumirea generică „Dobrogea Expres”, indicativ DX8 cuprins în Master Planul General de Transport și care realizează legătura între localitățile Constanța - Babadag - Tulcea - Isaccea - Măcin - Brăila. Acesta asigurând baza necesară cererii de transport în creștere și un grad ridicat de siguranță a traficului rutier.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul transporturilor
drum expres