Ministrul Transporturilor a reziliat parțial contractul pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva

Ministrul Transporturilor a reziliat parțial contractul pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2017

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a luat decizia rezilierii parțiale a contractului pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, după ce a sesizat mai multe nereguli în urma unei inspecții inopinate, a anunțat joi Ministerul Transporturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul, alături de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ștefan Ioniță, au continuat, în perioada 9-10 august, inspecțiile inopinate pe șantierele autostrăzilor Lugoj – Deva și Sebeș – Turda.

”În urma constatării mai multor nereguli sesizate la fața locului, s-a decis rezilierea parțială a contractului pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, dar și penalizarea antreprenorilor care nu au respectat termenele și calitatea lucrărilor. De asemenea, consultanții au primit penalități pe loturile 2 și 3 ale autostrăzii Lugoj-Deva, pentru că nu au supravegheat corespunzător lucrările”, se arată în comunicat.

Transportatorii, despre majorarea accizelor: Guvernul îi ajută pe unguri și austrieci să-și construiască autostrăzi CITEȘTE ȘI Transportatorii, despre majorarea accizelor: Guvernul îi ajută pe unguri și austrieci să-și construiască autostrăzi

În vizitele anterioare, Răzvan Cuc le-a atras atenția constructorilor și consultanților că riscă sancțiuni care pot merge până la rezilierea contractelor, în cazul în care nu respectă termenele de execuție și calitatea lucrărilor.

Lotul doi al autostrăzii Lugoj– Deva, parte din Autostrada A1 (București-Nădlac), are o lungime totală de 28 kilometri, valoarea contractului de execuție fiind de 562,73 milioane de lei fără TVA. În acest moment circulația se desfășoară pe aproximativ 15 kilometri, între nodurile Traian Vuia și Margina. Pe restul lotului vor trebui realizate două tuneluri de trecere pentru animale.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada
reziliat