Ministrul Transporturilor anunță pași concreți pentru Autostrada Unirii

Ministrul Transporturilor anunță pași concreți pentru Autostrada Unirii
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță aprobarea indicatorilor economici pentru două dintre secțiunile din A 8.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am aprobat astăzi, în ședința de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru două dintre secțiunile A8 (Autostrada Unirii), finanțate prin PNRR”, anunță ministrul Sorin Grindeanu. 

Bulgaria, Ungaria și România - cel mai scăzut salariu mediu anual din UE CITEȘTE ȘI Bulgaria, Ungaria și România - cel mai scăzut salariu mediu anual din UE

Potrivit acestuia, pentru Secțiunea Târgu Mureș-Miercurea Nirajului (22 km)- care va tranzita județul Mureș- sunt alocate 3,64 miliarde de lei, scrie News.ro.

”Aici vor fi construite 16 poduri, 16 pasaje și 4 structuri casetate, la care se adaugă un drum de legătură cu A3 (2,39 km)”, precizează ministrul Transporturilor. 

Pentru Secțiunea Leghin-Târgu Neamț (29,91 km) - ce va tranzita județele Neamț și Iași- suma alocată este de 2,51 miliarde de lei. 

”Pe această secțiune vor fi construite 13 poduri, 11 pasaje și 2 viaducte. Până la sfârșitul acestui an vom lansa în licitație contractele pentru proiectarea și execuția acestor două secțiuni cu o lungime cumulată de 52 de km”, a mai precizat ministrul.

Grindeanu afirmă că ”sunt pași concreți pentru construcția A8 (Autostrada Unirii) ce va avea o lungime totală estimată de 311 km (Târgu Mureș - Târgu Neamț- Iași- Ungheni)”.  

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
a8